Νέα Εφαρμογή Πληρωμών Google Pay

Συνεχίζοντας στο «ολοκληρωτικό» μοντέλο που ξεκίνησε το 2017, η Google συμμαζεύει τις εφαρμογές Android Pay και Google Wallet στην ομπρέλα του Google Pay.

Το Google Pay θα γίνει πλέον μία ενιαία εφαρμογή πληρωμών, όπου ο χρήστης θα μπορεί είτε να αγοράζει online χρησιμοποιώντας τα στοιχεία πληρωμής που ήδη υπάρχουν στο Google Account, είτε μέσω της τεχνολογίας NFC και του Android κινητού τους.

Ήδη, πολλά μεγάλα site του εξωτερικού αποδέχονται το Google Pay ως μέσον πληρωμής (όπως για παράδειγμα το Airbnb), ενώ αναμένεται να προστεθούν πολλοί ακόμα στη λίστα αυτή.

Ουσιαστικά, η Google βαδίζει στα χνάρια του Apple Pay, που κι αυτό με τη σειρά του είναι μία πολύ πιο μαζεμένη εφαρμογή πληρωμών, ενώ είναι επίσης γνωστό ότι και το Facebook «ψάχνεται» στον τομέα των online πληρωμών εδώ και αρκετό καιρό, σε συνεργασία με το PayPal.

Όλες αυτές οι τεχνολογικές καινοτομίες ουσιαστικά παροτρύνουν το καταναλωτικό κοινό όλο και περισσότερο στη χρήση του «ηλεκτρονικού» χρήματος, αντί του πλαστικού, αφού θα απαιτείται όλο και λιγότερο η χρήση της ίδιας της κάρτας. Πολλά τερματικά POS και ATM, ακόμα και στην Ελλάδα, είναι συμβατά με την τεχνολογία NFC που επιτρέπει ανέπαφες συναλλαγές μέσω smartphones ή tablets.

Πηγή

Χρήσιμα Links

Q

Στοιχεία Επικοινωνίας

Quantum Business & IT Solutions
Αριθμός ΓΕΜΗ: 148464501000

Αθήνα: Περικλέους 30-32, Σύνταγμα 105 62

Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 53 & Καρόλου Ντηλ, 54623

211 210 40 50
info@quantum.gr

Δευτέρα - Παρασκεύη: 09:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.