Όλες οι πληροφορίες για το Google Backup and Sync

Τι είναι αυτή η νέα εφαρμογή που αντικαθιστά το Google Drive; Η Quantum B.I.T.S. συγκέντρωσε όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε ομαλώς την (αναγκαστική, μέχρι το Δεκέμβριο) μετάβαση στο Google Backup and Sync.

 

Όσοι έχουν αναζητήσει cloud storage προϊόντα στο παρελθόν, ιδιαίτερα για επαγγελματικό σκοπό, σίγουρα ήξεραν τι ήταν το Google Drive και το Google Photos. Αυτές οι εφαρμογές εξυπηρετούσαν πληθώρα επιχειρήσεων στην διαχείριση αρχείων μέσω cloud, αλλά και χρήστες Android (και όχι μόνο) κινητών, που ήθελαν ένα γρήγορο και ασφαλές backup των φωτογραφιών τους.

Μιας και το 2017 είναι χρονιά αλλαγών για την Google, η πιο πρόσφατη εκ των οποίων ήταν η αλλαγή του περιβάλλοντος login, ετοιμαστείτε για άλλη μία: το Google Drive και το Google Photos έχουν μπει σε καθεστώς κατάργησης. Η διαθεσιμότητά τους θα μειώνεται σταδιακά μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους και μέχρι τον Μάρτιο του επόμενου θα έχει σταματήσει πλήρως και η τεχνική υποστήριξη.

Αντί αυτών, θα είναι διαθέσιμη για download μία ενιαία εφαρμογή, ονόματι Google Back and Sync, η οποία ουσιαστικά θα κάνει την ίδια δουλειά, αλλά για όλους τους τύπους αρχείων. Απ’ την άλλη, οι επιχειρήσεις που είχαν αγοράσει το Google Drive θα προωθηθούν στο Drive File Stream, το οποίο ξεκίνησε να κυκλοφορεί τον περασμένο Μάρτιο και έχει πολλά οφέλη κυρίως για τη μηχανογράφηση μεσαίων και μεγαλύτερων εταιρειών.

Το Back and Sync θα επιτρέπει, όπως είναι αναμενόμενο, την αποθήκευση και συγχρονισμό (όπως αποκαλύπτει και το όνομα του) αρχείων και φωτογραφιών από τα μέσα αποθήκευσης του υπολογιστή σας ή του κινητού σας. Επίσης, το Back and Sync θα μπορεί να δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας (cloud backup) των αρχείων του υπολογιστή σας. Σε πολλά σημεία μοιάζει με το Dropbox, μόνο που απευθύνεται αποκλειστικά σε χρήστες υπηρεσιών Google και προσφέρει αρκετά μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο στους δωρεάν χρήστες.

Η αλλαγή αυτή σταδιακά θα «επιβληθεί» σε όλους τους χρήστες (όπως έγινε με τα Windows 10) – παρ’ όλα αυτά, δεν θα παρατηρήσετε ριζικές αλλαγές στην καθημερινότητά σας. Σύντομα θα αρχίσετε να βλέπετε το μήνυμα: «Drive for Mac/PC is going away», το οποίο θα σας παροτρύνει να κατεβάσετε έγκαιρα την νέα εφαρμογή – το οποίο μπορείτε να κάνετε νωρίτερα μόνοι σας από αυτό το link.

Πηγές: Engadgetcnet.com

Χρήσιμα Links

Q

Στοιχεία Επικοινωνίας

Quantum Business & IT Solutions
Αριθμός ΓΕΜΗ: 148464501000

Αθήνα: Περικλέους 30-32, Σύνταγμα 105 62

Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 53 & Καρόλου Ντηλ, 54623

211 210 40 50
info@quantum.gr

Δευτέρα - Παρασκεύη: 09:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.