Ζητούνται hackers από την… Google

Ο καλύτερος τρόπος να εντοπίσεις τις αδυναμίες σου είναι να πληρώσεις κάποιον να τις εκμεταλλευτεί – ή τουλάχιστον, έτσι πιστεύει η Google, η οποία ανταμείβει με 1.000 δολάρια όποιον καταφέρει να χακάρει κάποιες εφαρμογές του Play Store.

Ζητούνται hackers από την… Google

Αν χρειάζεστε έξτρα εισόδημα και ασχολείστε με τα συστήματα ασφαλείας, ίσως έχουμε μια πρόταση για σας: η Google προσφέρει 1.000 δολάρια σε όποιον καταφέρει να χακάρει δημοφιλείς Android εφαρμογές. Σε συνεργασία με την HackerOne και διάφορους άλλους Android developers, η Google εγκαινίασε το Google Play Security Program, το πρώτο πρόγραμμα που ασχολείται με την ασφάλεια του λογισμικού και απευθύνεται σε μεμονωμένους προγραμματιστές. Μέχρι στιγμής, 13 από τους δημοφιλέστερους developers συμμετέχουν και, μεταξύ άλλων, θα ελέγξουν τις αδυναμίες εφαρμογών όπως το Tinder, το Duolingo, το DropBox, το Snapchat, το Head Space και το MyMail.

Οι κανόνες του «παιχνιδιού» είναι απλοί: όποιος βρει κάποιο bug ή κενό ασφαλείας σε κάποιες από τις συμμετέχουσες εφαρμογές, θα υποβάλει την ανάλογη αναφορά και θα συνεργαστεί με την Google και την υπόλοιπη ομάδα για να το επιδιορθώσουν. Μόλις το πρόβλημα επιδιορθωθεί, οι developers της εφαρμογής θα τον αποζημιώσουν (με όποιο ποσό θέλουν) και η Google θα προσθέσει 1.000 δολάρια σε αυτό το ποσό.

Επιπροσθέτως, η Google θα συλλέξει όλα αυτά τα δεδομένα και θα τα μοιραστεί με άλλους προγραμματιστές για να αντιμετωπίσουν ανάλογες αδυναμίες, προτού παρουσιαστούν, σαν τεχνογνωσία. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η διαδικασία είναι first come, first served: εάν μία αδυναμία εντοπιστεί από πολλούς, μόνο ο πρώτος θα ανταμειφθεί.

Αυτού του είδους τα προγράμματα δεν είναι κάτι καινοτόμο για όσους ασχολούνται με το άθλημα. Υπάρχουν πολλοί «νόμιμοι χάκερς» (δηλαδή ειδικοί στον εντοπισμό κενών ασφαλείας) που βγάζουν ένα σταθερό (και ενίοτε υψηλό) εισόδημα, συνεργαζόμενοι με εταιρείες λογισμικού που θέλουν να θωρακίσουν τα προϊόντα τους έναντι εισβολών. Στο πρόσφατο παρελθόν, η Microsoft αύξησε την αποζημίωση του ανάλογου προγράμματός της από 50 σε 100.000 δολάρια. Αν σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, η Google προσφέρει αυτήν την τεράστια αμοιβή σε όποιους βρουν σοβαρές αδυναμίες στο Chromebook.

Η ομάδα της Quantum B.I.T.S. (χωρίς να είναι χάκερς) θα χαρεί να σας συμβουλεύσει ως προς την ασφάλεια της ιστοσελίδας σας ή των πληροφοριακών υποδομών της επιχείρησής σας! Μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα και να υποβάλετε τα ερωτήματά σας!

Πηγές πληροφοριών & φωτογραφιών: Pexels.com, Digital Trends

Χρήσιμα Links

Q

Στοιχεία Επικοινωνίας

Quantum Business & IT Solutions
Αριθμός ΓΕΜΗ: 148464501000

Αθήνα: Περικλέους 30-32, Σύνταγμα 105 62

Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 53 & Καρόλου Ντηλ, 54623

211 210 40 50
info@quantum.gr

Δευτέρα - Παρασκεύη: 09:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.