Υποβολή Φορολογικών Δηλώσεων

Άνοιξε πριν λίγες ημέρες η εφαρμογή του Taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων Ε1, Ε2 και Ε3 για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2017. Οι φορολογούμενοι και οι εξουσιοδοτημένοι λογιστές – φοροτεχνικοί μπορούν να χρησιμοποιούν τους υφιστάμενους κωδικούς τους για την πρόσβαση στην πλατφόρμα και την υποβολή των δηλώσεων.

Τα καινούργια σημεία που πρέπει να προσέξουμε

  1. Οι κωδικοί 049-050 του Ε1, που αφορούν τις δαπάνες με πλαστικό χρήμα ή ηλεκτρονικές πλατφόρμες, συμπληρώνεται από τον χρήστη. Ενώ η πληροφορία παρέχεται σε ξεχωριστό πίνακα που έχει ενημερωθεί από όλες τις τράπεζες, ο χρήστης μπορεί να επέμβει για να συμπεριλάβει τυχόν έξοδα που έχουν πραγματοποιήσει τρίτοι με ηλεκτρονικά μέσα στο όνομά του. Σημειώνεται ότι πρέπει να συγκεντρώσετε το 10% του πραγματικού ή τεκμαρτού εισοδήματός σας σε τέτοιες συναλλαγές για να δικαιούστε τη σχετική έκπτωση φόρου.
  2. Οι φιλοξενούμενοι φορολογούμενοι συμπληρώνουν την αντίστοιχη εγγραφή στον Πίνακα 6, ενώ αυτοί που τους φιλοξενούν θα πρέπει να αποδεχθούν αυτή τους τη δήλωση. Η δήλωση δεν μπορεί να υποβληθεί αν δεν διασταυρωθεί η δηλωθείσα φιλοξενία.
  3. Στην περίπτωση που ανήκετε στην κατηγορία των δικαιούχων αναδρομικών υπέρ υγειονομικής περίθαλψης (ποσά που εισπράξατε από τον ΕΟΠΥΥ με τη σύνταξη του Δεκεμβρίου 2017), υποβάλλετε δήλωση με επιφύλαξη και θα μπορείτε να κάνετε τροποποιητική μέχρι το τέλος του έτους χωρίς πρόστιμα ή τόκους.
  4. Στο έντυπο Ε2 θα δηλωθούν επίσης τα εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων μέσω Airbnb, Booking κ.λπ.

Η πληρωμή του φόρου (εφόσον είναι χρεωστικός) θα γίνει σε τρεις ισόποσες δόσεις: την 31/7, την 28/9 και την 30/11.

Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία ή εάν θέλετε να αναλάβουμε την υποβολή των φορολογικών σας δηλώσεων, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Χρήσιμα Links

Q

Στοιχεία Επικοινωνίας

Quantum Business & IT Solutions
Αριθμός ΓΕΜΗ: 148464501000

Αθήνα: Περικλέους 30-32, Σύνταγμα 105 62

Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 53 & Καρόλου Ντηλ, 54623

211 210 40 50
info@quantum.gr

Δευτέρα - Παρασκεύη: 09:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.