Το επιχειρείν στην εποχή του COVID-19 : μέτρα στήριξης και η νέα πραγματικότητα.

Την Παρασκευή 20/11 πραγματοποιήθηκε από την Αction Finance Initiative-AFI Αction Finance Initiative-AFI webinar με θέμα : Το επιχειρείν στην εποχή του Covid , τα μέτρα στήριξης και η νέα πραγματικότητα.

Εισηγήτρια ήταν η Αναστασία Χαλκίδου,Accounting Director και Co -Founder της Quantum BITS η οποία παρουσίασε τη δύσκολη συγκυρία στην οποία έχουν βρεθεί πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πλήθος προκλήσεων αλλά ακόμα και ζητήματα επιβίωσης σε πολλές περιπτώσεις.

Κάθε κρίση όμως γεννά ευκαιρίες! Και είναι η κατάλληλη στιγμή για κάθε επιχείρηση να τις εντοπίσει και να βρει λύσεις όχι μόνο για να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα της αλλά και για να αυξήσει την απόδοση της.

Tην ίδια στιγμή που το σοκ της πανδημίας συρρικνώνει τους τζίρους και μειώνει δραστικά την ρευστότητα υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ για επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και υποδομές για να ανταποκριθούν οι επιχειρήσεις στη νέα πραγματικότητα.

Η δυνατότητα εξεύρεσης πόρων μέσω των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και των μέτρων στήριξης είναι μείζονος σημασίας και αυτά αναλύσαμε στη συζήτησή μας όπως εφαρμόζονται σε 3 πυλώνες: επιχειρήσεις , εργαζόμενοι & χρηματοδοτικά εργαλεία. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα μέτρα στήριξης ακολουθείστε το blog μας https://www.quantum.gr/

Η προσαρμογή σε αυτή τη νέα πραγματικότητα είναι απαραίτητη για την επιβίωση και την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Εστιάζουμε σε 4 πυλώνες:

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ : Το Α και το Ω για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού σας . Διαπιστώστε πως η κρίση επηρεάζει τους προϋπολογισμούς σας και τα επιχειρηματικά σας σχέδια. Εξετάστε τα συνολικά σας έξοδα και κάντε ανακατανομές όπου χρειάζεται. Μη διστάζετε να αξιοποιήσετε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχετε στη διάθεση σας, μπορεί να δώσουν λύση στο πρόβλημα σας

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ : Η κάθε επιχείρηση δεν είναι μόνο νούμερα και αριθμοί . Η κάθε επιχείρηση είναι οι άνθρωποι της. Εκτός από εσάς και αυτοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες . Στηρίξτε τους. Βάλτε σε προτεραιότητα την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση τους και βοηθήστε τους να επαναπροσδιορίσουν τις καθιερωμένες πρακτικές. Μην ξεχνάτε πως μια επιχείρηση πετυχαίνει τους στόχους της μόνο αν δώσει τα κατάλληλα κίνητρα στους εργαζόμενους της να δουλέψουν με αποτελεσματικότητα πάνω σε αυτούς.

ΠΕΛΑΤΕΣ: Σταθείτε στο πλευρό των πελάτων σας. Δείξτε τους ότι δεν τους αντιμετωπίζετε απλά ως ‘αριθμούς’’ αλλά ενδιαφέρεστε για την ικανοποίηση των αναγκών τους αναπροσαρμόζοντας τον τρόπο λειτουργίας σας. Στο πλαίσιο αυτό διατηρήστε τακτική επικοινωνία μαζί τους, μόνο έτσι θα διατηρήσετε και την αφοσίωση τους σε εσάς.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ : Σε μια τόσο μεγάλη υγειονομική, ανθρωπιστική και οικονομική κρίση μια κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία δεν μπορεί να μην ενισχύσει το κοινωνικό της αποτύπωμα. Μοιραστείτε τα προϊόντα σας ή τις υπηρεσίες σας δωρεάν και στηρίξτε κοινωνικές πρωτοβουλίες. Ένα πάρα πολύ σημαντικό κριτήριο επιλογής για τους πελάτες πέρα από την υψηλή ποιότητα παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών είναι και η κοινωνικά υπεύθυνη στάση.

Στην QUANTUM BITS είμαστε δίπλα σας σε ό,τι και αν χρειαστείτε!

ΜΗΝ διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία ή συμβουλή.

Χρήσιμα Links

Q

Στοιχεία Επικοινωνίας

Quantum Business & IT Solutions
Αριθμός ΓΕΜΗ: 148464501000

Αθήνα: Περικλέους 30-32, Σύνταγμα 105 62

Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 53 & Καρόλου Ντηλ, 54623

211 210 40 50
info@quantum.gr

Δευτέρα - Παρασκεύη: 09:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.