Το 2020, υπάρχει μια αδιανόητη ποσότητα ψηφιακής δραστηριότητας καθε δευτερόλεπτο που περνάει. Αυτή η συνεχιζόμενη έκρηξη της δραστηριότητας είναι η συνολική παραγωγή 4,5 δισεκατομμυρίων χρηστών του Διαδικτύου σήμερα, αριθμός που προβλέπεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

 

Το παρακάτω γραφικό από την Domo συμβάλλει στην καταγραφή του τι συμβαίνει κάθε λεπτό στη σημερινή υπερ-συνδεδεμένη εποχή του Διαδικτύου και είναι μάλιστα η όγδοη έκδοση που εκδίδεται από το έτος 2012.

 

Κατά τη σχετικά σύντομη ιστορία του, το Διαδίκτυο υπήρξε καταλύτης τόσο για την άνοδο όσο και την κατάρρευση νέων εταιρειών και πλατφορμών.

 

Εξετάζοντας ποιες επωνυμίες εταιριών εμφανίστηκαν στο γραφικό τα προηγούμενα χρόνια, μπορούμε να καταγράψουμε περίπου την εξέχουσα θέση ορισμένων τεχνολογικών τμημάτων, καθώς και να παρατηρήσουμε τα brands με τη μεγαλύτερη ισχύ.

data-never-sleeps-wheel-over-time-5

Όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω, πλατφόρμες όπως οι Tumblr, Flickr και Foursquare έδειξαν ήταν πολλά υποσχόμενες, αλλά τελικά παραλήφθηκαν από το γραφικό, καθώς έπεσαν στη συνάφεια.

 

Εν τω μεταξύ, εταιρείες τεχνολογίας όπως το Facebook, το Amazon και η Google είχαν εντυπωσιακή ισχύ παραμονής, εξελίχθηκαν και έγιναν κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο. Στο ενδιάμεσο, έχουν φτάσει τιτάνες μεγαλύτερης διάρκειας όπως η Apple και η Microsoft στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας.

 

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μεγάλο κομμάτι του τοπίου του Διαδικτύου φαίνεται διαφορετικό το 2020. Παρακάτω είναι μερικά από τα ψηφιακά hot spot σήμερα:

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Οι συναλλαγές αξίας σχεδόν 240.000 $ πραγματοποιούνται στο Venmo ανά λεπτό. Αυτό έχει χρησιμεύσει ως καταλύτης για τη θυγατρική εταιρεία PayPal, η οποία εξελίχθηκε επιτυχώς με τις τάσεις της fintech. Η μετοχή του PayPal διαπραγματεύεται τώρα σε δυσθεώρητα υψηλά επίπεδα.

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Ακόμα και πριν τον COVID-19, το ηλεκτρονικό εμπόριο είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των φυσικών καταστημάτων και την αύξηση των διαδικτυακών παραγγελιών και αποτελούσε μια αναπτυσσόμενη βιομηχανία. Εκτιμάται τώρα ότι 1 εκατομμύριο δολάρια δαπανούνται ανά λεπτό στο διαδίκτυο. Η Amazon αποστέλλει τον εντυπωσιακό αριθμό των 6.659 πακέτων κάθε λεπτό για να ανταποκριθεί σε αυτήν τη ζήτηση.

 

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σε ένα κυρίως απομακρυσμένο περιβάλλον εργασίας, εργαλεία όπως το Zoom και το Microsoft Teams φιλοξενούν 208.333 και 52.083 χρήστες κάθε λεπτό αντίστοιχα. Ιδιαίτερα στην εποχή της πανδημίας, φαίνεται ότι αυτή η τάση είναι εδώ για να μείνει.

 

Ο επιταχυνόμενος κόσμος που βρισκόμαστε σήμερα σημαίνει ότι πολλές εταιρείες δεν διατηρούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για πολύ καιρό. Οι εταιρείες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης έχουν μειωθεί όπως παρατηρήθηκε παραπάνω, και αυτό αντικατοπτρίζεται επίσης στη μέση διάρκεια ζωής μιας εταιρείας S&P 500.

 

Το S&P 500, ή απλά το S&P, είναι ένας δείκτης χρηματιστηρίου που μετρά την απόδοση των μετοχών 500 μεγάλων εταιρειών που είναι εισηγμένες σε χρηματιστήρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Η θητεία μιας τυπικής εταιρείας στο S&P 500 αναμένεται να συρρικνωθεί γρήγορα τα επόμενα χρόνια:

 

1964: 33 χρόνια

2016: 24 χρόνια

2027: 12 χρόνια

 

Οι εταιρείες χάνουν οτιδήποτε μεταξύ 15-20 ετών από αυτά τα υψηλά επίπεδα, με εκτιμήσεις για περαιτέρω μειώσεις. Αυτή η μέτρηση συμβολίζει την ταχεία εξέλιξη του επιχειρηματικού τοπίου.

 

Είναι φαινομενικά εύκολο να ξεχνάμε ότι η ανθρωπότητα βρισκεται ακόμα πολύ νωρίς στις εξελίξεις όσον αφορά το Διαδίκτυο. Αλλά σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, η άνοδος της στην εξέχουσα θέση και η ευρεία ψηφιοποίηση του κόσμου μας άφησαν ένα πολύ σημαντικό χρονοδιάγραμμα.

 

Εάν η τελευταία δεκαετία χρησιμεύει ως σημείο αναφοράς, μπορεί κανείς να αναμένει περαιτέρω και εντεινόμενο ανταγωνισμό μεταξύ εταιρειών τεχνολογίας. Σε τελική ανάλυση, η ανταμοιβή - η νίκη στη σημερινή ψηφιακή οικονομία - αποδίδει πολύ μεγαλύτερη αξία.

 

Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι η δραστηριότητα του Διαδικτύου προχωρά σε περαιτέρω ύψη, αν όχι λόγω του 5G και των σχετικών ανακαλύψεών του, τότε ίσως λόγω της σταθερής αύξησης των ατόμων που αποκτούν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

 

 

πηγή: Visual Capitalist