Η Microsoft δεν θα υποστηρίζει τον Internet Explorer 11 στις εφαρμογές και τις υπηρεσίες Microsoft 365 για τον επόμενο χρόνο. Έτσι, στις 17 Αυγούστου 2021, ο Internet Explorer 11 σταματά να υποστηρίζεται από τις διαδικτυακές υπηρεσίες της Microsoft, όπως το Office 365, το OneDrive, το Outlook και άλλα. Η Microsoft τερματίζει επίσης την υποστήριξη για τον Internet Explorer 11 με την εφαρμογή Microsoft Teams αργότερα αυτό το έτος, που λήγει στις 30 Νοεμβρίου.

 

Παρότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος για την απαγκίστρωση των εταιρικών χρηστών του Internet Explorer 11, η Microsoft ελπίζει ότι η λειτουργία "legacy mode" του Internet Explorer στο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge που βασίζεται στο Chromium, θα είναι πολύ βοηθητική. Θα συνεχίσει να επιτρέπει στις επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση σε παλιούς ιστότοπους που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για τον Internet Explorer, έως ότου η Microsoft σταματήσει πλήρως την υποστήριξη για τον Internet Explorer 11 στα Windows 10. Η κίνηση της Microsoft να σταματήσει να υποστηρίζει τον Internet Explorer 11 με τις κύριες ιδιότητες ιστού της είναι ένα καλό πρώτο βήμα.

 

Παράλληλα με τις αλλαγές υποστήριξης, η Microsoft σχεδιάζει επίσης να εγκαταλείψει την υποστήριξη για την υπάρχουσα παλαιά έκδοση του Microsoft Edge στις 9 Μαρτίου 2021. Μετά το τέλος της ημερομηνίας υποστήριξης, η παλαιά έκδοση του Edge δεν θα λαμβάνει πλέον ενημερώσεις ασφαλείας. Η Microsoft μεταφέρει τους υπάρχοντες χρήστες των Windows 10 στο νέο πρόγραμμα περιήγησης Edge, που βασίζεται στο Chromium και αναφέρει ότι νέες συσκευές και μελλοντικές ενημερώσεις λειτουργιών των Windows θα περιλαμβάνονται στο νέο πρόγραμμα περιήγησης Edge.

 

Η Microsoft εργάζεται εδώ και χρόνια για να τερματίσει τη χρήση και την υποστήριξη του Internet Explorer. Η εταιρεία παρουσίασε για πρώτη φορά τον πιο πρόσφατο Edge το 2015, με την κωδική ονομασία Project Spartan. Ήταν η αρχή του τέλους για τον Internet Explorer. Έκτοτε χαρακτήρισε τον Internet Explorer ως «λύση συμβατότητας» και όχι ως πρόγραμμα περιήγησης και παρότρυνε τις επιχειρήσεις να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το παλαιότερο πρόγραμμα περιήγησης.

 

πηγή: TheVerge