Το εργαλείο συνομιλίας και επικοινωνίας της Microsoft, Microsoft Teams, έπεσε σε όλη την Ευρώπη στις 16/3 για περισσότερο από δύο ώρες. Η διακοπή άρχισε τη στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι άρχισαν να συνδέονται στην υπηρεσία και προσπάθησαν να εργαστούν εξ' αποστάσεως, εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κοροναϊού. Οι χρήστες τoυ Teams αντιμετώπιζαν προβλήματα με την σύνδεση της υπηρεσίας και την αποστολή μηνυμάτων και η Microsoft διόρθωσε τα προβήματα σε λίγο παραπάνω από δύο ώρες.

Η ίδια η εταιρία εξέδωσε αρχικά μια ανακοίνωση που αποκάλυψε ότι είχε "επιλύσει ένα ζήτημα που μπορεί να έχει επηρεάσει ένα υποσύνολο πελατών στην Ευρώπη", αλλά στη συνέχεια η υπηρεσία αντιμετώπισε προβλήματα για άλλη μια φορά, καθώς περισσότεροι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο άρχισαν να την προσπελάζουν στις 11:30 π.μ. (16/3/2020). Τα προβλληματα φαίνεται να είναι επαναλαμβανόμενα και η Microsoft παρακολουθεί τώρα την λειτουργικότητα του Teams.

"Έχουμε λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που ενδέχεται να έχει υποστεί ένα υποσύνολο των πελατών μας. Οι ομάδες μηχανικών μας συνεχίζουν να παρακολουθούν ενεργά τις τάσεις απόδοσης και χρήσης », λέει ένας εκπρόσωπος της Microsoft.

Η συγκυρία δεν είναι καθόλου ιδανική, καθώς πολλές επιχειρήσεις ενθαρρύνουν τους υπαλλήλους να εργάζονται εξ' αποστάσεως και να συνεργάζονται χρησιμοποιώντας υπηρεσίες όπως το Teams της Microsoft. Ακόμη και τα σχολεία χρησιμοποιούν αντίστοιχα εργαλεία σαν το Teams για απομακρυσμένη εκπαίδευση, ενώ κάποια σχολεία στην Ολλανδία δίνουν εντολή στους μαθητές να συνδεθούν στην υπηρεσία για ψηφιακές απορίες.

Αυτή είναι η δεύτερη σημαντική διακοπή στη λειτουργία που επηρεάζει το Teams της Microsoft φέτος. Η υπηρεσία έπεσε επίσης, όταν η Microsoft ξέχασε να ανανεώσει ένα βασικό πιστοποιητικό ασφάλειας SSL τον περασμένο μήνα. Η Microsoft τελικά κατάφερε να θεσει εκ νεου το Teams σε λειτουργία μετά από τρεις ώρες και ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι έλειπε το πιστοποιητικό που έληξε.

Τα θέματα του Teams έμφανίστηκαν επίσης και λίγες μόνο ώρες μετά τη σύντομη διακοπή λειτουργίας του Xbox Live. Η Microsoft δεν έχει αποκαλύψει την ακριβή αιτία της διακοπής του Xbox Live, αλλά πιθανότατα σχετίζεται με την αύξηση της ζήτησης. Το πρόβλημα εξαπλώθηκε σε ένα νέο κοινό 20 εκατομμυρίων χρηστών, καθώς οι άνθρωποι αρχίζουν να μένουν στο σπίτι περισσότερο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού.

 

πηγή: the verge