Πρωτιά για την Ελλάδα στους ρυθμούς ανάπτυξης στον κύκλο εργασιών ηλεκτρονικού εμπορίου

Η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου επιταχύνθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό από την έξαρση της πανδημίας του COVID 19. Η υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας των φυσικών καταστημάτων έστρεψε τους καταναλωτές στο online shopping. Το ecommerce αποτέλεσε μία σανίδα σωτηρίας, αφού έδωσε στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αγοράσουν ό,τι επιθυμούσαν ακόμα και με κλειστά καταστήματα ενώ βοήθησε και τις επιχειρήσεις να επιβιώσουν σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες.  

Η τάση των online αγορών, ωστόσο, δεν είναι κάτι που αρχίζει να υποχωρεί μετά την μερική ‘’επιστροφή κανονικότητα’’. Η συνθήκη αυτή, έχει δημιουργήσει ένα νέο καταναλωτικό πρότυπο και όλο και περισσότερες επιχειρήσεις προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα αυτή εποχή. 

Οι καταναλωτές πλέον επιζητούν ευκολία και ασφάλεια στις αγορές τους γι’ αυτό έχουν ενσωματώσει το ecommerce στην καθημερινότητα τους. Αυτό μάλιστα, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το συνολικό ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό εμπόριο άγγιξε τα 757 δισεκατομμύρια ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 10% από 690 δισεκατομμύρια ευρώ το 2019. Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των διαδικτυακών αγοραστών αυξήθηκε ταχύτερα κατά τη διάρκεια του 2020 σε σχέση με τα τελευταία 4 χρόνια, με το 71% του πληθυσμού να έχει αγοράσει από ηλεκτρονικό κατάστημα (από 66% το 2019 και 64% το 2018). 

Τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στον κύκλο εργασιών του ηλεκτρονικού εμπορίου κατέγραψε η Ελλάδα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Έκθεση Ηλεκτρονικού Εμπορίου για το 2021, που δημοσίευσαν ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ο E-commerce Europe και το EuroCommerce. Ακολουθεί η Μολδαβία με 49%, η Ρωσία με 41%, η Βόρεια Μακεδονία με 37%, και η Σουηδία με 36%. 

Δημιουργείται με τον τρόπο αυτό, μια πολύ μεγάλη ευκαιρία κυρίως για τις μικρό-μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις (ΜμΕ) να αναπτύξουν το δίκτυο τους και να επεκτείνουν το target group τους αυξάνοντας έτσι τα έσοδα τους σε μία τόσο δύσκολη παγκόσμια οικονομική συγκυρία. 

Η είσοδος όμως μιας επιχείρησης στο ecommerce, δεν είναι εύκολη διαδικασία. Απαιτεί οργάνωση, πλάνο και στρατηγικό σχεδιασμό. 

Είστε ιδιοκτήτης μια μικρομεσαίας επιχείρησης, θέλετε να μπείτε στον κόσμο του ecommerce αλλά δεν ξέρετε ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε; 

Η Quantum BITS και το βραβευμένο IT Department βρίσκεται εδώ για εσάς! 

Με την πολυετή εμπειρία μας, είμαστε εδώ για να παρέχουμε αξιόπιστες και ανταγωνιστικές λύσεις για την επιχείρησή σας. 

Επικοινωνήστε μαζί μας! 

Πηγή: https://bit.ly/3BK74Yq

Χρήσιμα Links

Q

Στοιχεία Επικοινωνίας

Quantum Business & IT Solutions
Αριθμός ΓΕΜΗ: 148464501000

Αθήνα: Περικλέους 30-32, Σύνταγμα 105 62

Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 53 & Καρόλου Ντηλ, 54623

211 210 40 50
info@quantum.gr

Δευτέρα - Παρασκεύη: 09:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.