Η Google συνεχίζει να δημιουργεί όλο και περισσότερο νέες χρήσιμες δυνατότητες στο google maps για να βοηθήσει άτομα που προσπαθούν να περιηγηθούν σε πόλεις που έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν από την πανδημία του COVID-19. Όταν πραγματοποιείται αναζήτηση οδηγιών για τη δημόσια συγκοινωνία, θα λαμβάνονται πλέον "σχετικές ειδοποιήσεις" από φορείς συγκοινωνιών σχετικά με τις υποχρεωτικές προφυλάξεις που θα πρέπει να ληφθούν,  όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας. Και στην περίπτωση που μια γραμμή δημόσιας συγκοινωνίας έχει τεθεί προσωρινά σε αναστολή λόγω του ιού, πιθανότατα να υπάρχουν ειδοποιήσεις και για αυτό.

 

To google maps διευκολύνει κάποιον να δει το κατα πόσο υπάρχει συνωστισμός σε έναν σταθμό τρένου, αλλά με βάση ότι αυτά τα δεδομένα του ιστορικού ενδέχεται να μην ισχύουν απαραίτητα τη δεδομένη χρονική στιγμή, υπάρχει η επιλογή προβολής Live ενημέρωσης για συνωστισμό.

 

Ο χρήστης πρέπει απλώς να αναζητήσει έναν σταθμό στο google maps ή να πατήσει στο σταθμό στον χάρτη για να δεί τα δεδομένα του πίνακα αναχώρησης και της κίνησης, όπου αυτά είναι διαθέσιμα. Το google maps αντλεί αυτές τις ανώνυμες πληροφορίες από άτομα που έχουν ενεργοποιήσει το ιστορικό τοποθεσίας στον Google λογαριασμό τους . Η εταιρεία τονίζει ότι αυτή η ρύθμιση είναι απενεργοποιημένη σαν προεπιλογή, αλλά οι εφαρμογές της Google συνήθως  παροτρύνουν τον χρήστη να την ενεργοποιεί για την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

 

Πρόσθετες ειδοποιήσεις έρχονται και στη λειτουργία οδήγησης, η οποία θα ειδοποιεί για τα σημεία ελέγχου και τους περιορισμούς λόγω COVID-19 κατά μήκος της διαδρομής, όπως όταν διασχίζει κανείς εθνικά σύνορα (αρχίζοντας πρώτα από τον Καναδά, το Μεξικό και τις ΗΠΑ). Η Google θα εμφανίζει αυτές τις ειδοποιήσεις στην οθόνη των γενικών οδηγιών και επίσης μετά την έναρξη της πλοήγησης, εάν η διαδρομή επηρεάζεται.

 

Τέλος, όταν εισάγεται ιατρική μονάδα ή κέντρο για τεστ COVID-19 ως προορισμός, το google maps θα προτείνei να γίνει μια γρήγορη έρευνα για να βεβαιωθεί κάποιος ότι δεν θα απορριφθεί όταν φτάσει εκεί. Ένα παράδειγμα ειδοποίησης είναι το εξής: «Μπορεί να απαιτείται ραντεβού για τεστ COVID-19 εδώ».  Τέτοιες ειδοποιήσει θα ξεκινήσουν σύντομα για ιατρικές εγκαταστάσεις στην Ινδονησία, το Ισραήλ, τις Φιλιππίνες, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.

 

Τον Μάρτιο, το google maps άρχισε να προτείνει στους χρήστες να καλούν τους γιατρούς τους εάν αντιμετώπιζαν συμπτώματα κορονοϊού πριν μεταβούν σε νοσοκομεία και άλλες εγκαταστάσεις. Αυτό συνέβαινε κατά τη διάρκεια της αύξησης των κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο, όταν ορισμένες ιατρικές εγκαταστάσεις είχαν αρχίσει να υπερκαλύπτονται απο ασθενείς. Η Google έδωσε επίσης μεγαλύτερη έμφαση στην επιλογή φαγητού για παράδοση, καθώς πολλά εστιατόρια παρέμεναν κλειστά ως προς την εξυπηρέτηση των πελατών στον χώρο τους.

 

 

πηγή: theVerge