Η πλατφόρμα βιντεοκλήσεων Duo της Google έχει τώρα συνδέσμους πρόσκλησης (invite links) σε κινητά, κάνοντας την ακόμη πιο ανταγωνιστική απέναντι Zoom και σε άλλες παρεμφερείς εφαρμογές.

Σε αντίθεση με το Google Meet, την πληρέστερα εξοπλισμένη πλατφόρμα της εταιρείας που έχει σχεδιαστεί για επιχειρήσεις, το Duo είναι μια πιο φιλική-για-κινητά και επικεντρωμένη στον καταναλωτή εφαρμογή. Ωστόσο, δεδομένης της συνεχιζόμενης πανδημίας COVID-19, περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ χρησιμοποιούν βιντεοδιάσκεψη για περιστασιακές κλήσεις πολύ περισσότερο από μια τυπική βίντεο-κλήση. Αυτό οδήγησε την Google να σχεδιάσει και να λανσάρει πιο ισχυρές λειτουργίες σε διάφορες εφαρμογές συνομιλίας, συμπεριλαμβανομένου του Duo.

Η εφαρμογή βελτιώθηκε πρόσφατα στο κομμάτι της ποιότητα των κλήσεων χάρη λόγω της υποστήριξης του νέου AV1 codec. Επιπροσθέτως, το Duo υποστηρίζει πλέον έως και 12 άτομα σε μια κλήση. Η Google έκανε επίσης τις κλήσεις Meet διαθέσιμες δωρεάν στους καταναλωτές στα τέλη Απριλίου σε περίπτωση που κάποιοι χρήστες χρειάζονται μια πιο ισχυρή διαδικτυακή επιλογή για βιντεοδιάσκεψη σε επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή (αν και στο μέλλον, οι βιντεοδιασκέψεις ενδέχεται να περιορίζονται σε 60 λεπτά) .

Τα invite links ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα ως μέρος μιας ευρύτερης φαρέτρας δυνατοτήτων που περιλαμβάνει web υποστήριξη, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, και μια ήδη ζωντανή οικογενειακή λειτουργία για εφέ doodling στην οθόνη και δυνατότητες και εφέ τύπου Snapchat. Λέγεται ότι τα invite links θα έρθουν σύντομα και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι είναι πλέον ενεργά ακόμη και σε παλαιότερες εκδόσεις της εφαρμογής απο κάποιες ενημερώσεις της Google.

Eάν θέλετε να δημιουργήσετε μια κλήση Duo και να προσθέσετε περισσότερα άτομα σε αυτήν, μπορείτε να το κάνετε μέσω ενός αποκλειστικού invite link μόλις δημιουργηθεί η ομαδική κλήση. Αυτήν τη στιγμή, αυτό λειτουργεί μόνο σε κινητά, συμπεριλαμβανομένων των Android και iOS, που σημαίνει ότι όποιος κάνει κλικ στον κοινόχρηστο σύνδεσμο στον ιστό δεν θα μπορεί να συμμετάσχει, εκτός εάν χρησιμοποιεί Chromebook που υποστηρίζει την Android έκδοση της εφαρμογής (πηγή: 9to5Google).

 

πηγη: TheVerge