Ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα με σκοπό την συνεχή και σωστή ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με τα μέτρα περί κορονοϊού.

 

Όπως ανακοίνωσε, τη Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας: «όλο το τελευταίο διάστημα από τον Αύγουστο και μετά έχουμε λήψη μέτρων για να τιθασευτεί το πρόβλημα. Ενδεχομένως σε ορισμένες περιοχές να υπάρχει σύγχυση. Γι’ αυτό αναπτύσσουμε εφαρμογή σε συνεργασία του ΕΟΔΥ της Πολιτικής Προστασίας και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για κινητά στα οποία με τον ταχυδρομικό κώδικα θα μπορεί να δει ακριβώς τα περιοριστικά μέτρα για την περιοχή του».

 

Διασαφήνισε ότι η ανάπτυξη αυτής της εφαρμογής είναι σημαντικό στοιχείο για την άμεση ενημέρωση των πολιτών και την αποφυγή κάθε σύγχυσης σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται σε καθημερινή βάση.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα συνέχισε κάνοντας έκκληση για τήρηση των μέτρων από όλους, ζητώντας τους «να προσέχουν διπλά όχι μόνο στις κοινωνικές τους επαφές αλλά και στο σπίτι καθώς πολλά από τα κρούσματα είναι ενδοοικογενειακά κυρίως από τα παιδιά τους. Απευθύνουμε έκκληση να υπάρξει μεγάλη προσοχή και στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον».

 

πηγή: In.gr