Κι όμως είναι αλήθεια, η Microsoft αλλάζει ξανά τον broswer των Windows 10 με σκοπό να χτυπήσει τους ανταγωνιστές της.

Για να αντιστρέψει την κακή φήμη του “Internet Explorer” πριν από 3 χρόνια η Microsoft ετοίμασε έναν ολοκαίνουριο browser με το όνομα “Microsoft Edge”, ο οποίος διαθέτει την δική του μηχανή rendering EdgeHTML στα Windows.

Η EdgeHTML σχεδιάστηκε έτσι ώστε ο Edge να γίνει ένας από τους πιο γρήγορους και ασφαλείς browser, κάτι που φαίνεται να μην πέτυχε, καθώς στην πορεία παρουσιάστηκαν πολλαπλά προβλήματα, με συνέπεια το τελευταίο έτος να βρίσκεται στο 4,34% των υπολογιστών, ενώ το Chrome βρίσκεται στο 63,60%.

(πηγή: netmarketshare)

Έτσι λοιπόν, o κολοσσός αντιλήφθηκε πως για να γίνει ανταγωνιστικός ο περιηγητής της, θα πρέπει να συμβάλει στο ανοιχτού κώδικα Chromium Project της Google.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Windows Central, η Microsoft πρόκειται να ανακοινώσει πολύ σύντομα τις αποφάσεις της οι οποίες ουσιαστικά θα είναι ένας νέος browser βασισμένος στην πλατφόρμα Chromium που θα αντικαταστήσει ολοκληρωτικά τον Edge. Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει και την ονομασία του νέου browser ως Anaheim.

Μία ακόμα απόδειξη, σε πρόσφατο άρθρο της, η ιστοσελίδα 9to5Google αναφέρει και έναν αριθμό συνεισφορών κώδικα του Chromium που έγιναν από developers της Microsoft, ουσιαστικά επισημοποιώντας τις κινήσεις της τελευταίας.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αναμένεται να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το projectAnaheim” που αναμένεται να το χρησιμοποιήσουμε στα μέσα του 2019.