Μεταφορά φορολογικής κατοικίας στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού

Επ’ ευκαιρίας της καταληκτικής ημερομηνίας για την κατάθεση των δικαιολογητικών για τη μεταφορά φορολογουμένων στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού που εξέπνευσε τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζουμε έναν σύντομο οδηγό επιβίωσης, εάν πρόκειται να μεταφέρετε τη φορολογική σας κατοικία.

Το πρώτο δεδομένο που πρέπει να έχει υπόψιν του ο εν δυνάμει κάτοικος εξωτερικού είναι πως, για να θεωρείται κάτοικος εξωτερικού, πρέπει να έχει ζήσει στην εν λόγω χώρα περισσότερες από 183 ημέρες. Αυτό αποδεικνύεται από μία σειρά εγγράφων και δικαιολογητικών, τα οποία αναγράφονται αναλυτικά στην εγκύκλιο 1201/2017 και ενδεικτικά είναι:

  • βεβαίωση φορολογικής κατοικίας από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές ή αίτηση για την εφαρμογή της Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας Εισοδήματος (εφόσον υφίσταται) ή
  • αντίγραφο εκκαθαριστικών σημειωμάτων ή φορολογικών δηλώσεων για τα σχετικά έτη ή
  • ελλείψει των ανωτέρω, οποιαδήποτε βεβαίωση από κρατικό ή δημοτικό ή άλλον αναγνωρισμένο φορέα που θα αποδεικνύει τη μόνιμη και σταθερή εγκατάσταση στο άλλο κράτος

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο epixeiro.gr!

Χρήσιμα Links

Instagram

Q

Στοιχεία Επικοινωνίας

Quantum Business & IT Solutions
Λεωφόρος Μεσογείων 15, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11526, Αττική

211 210 40 50
info@quantum.gr

Δευτέρα - Παρασκεύη: 09:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.