Λύσεις κυβερνοασφάλειας για τις ευρωπαϊκές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η έξαρση της πανδημίας του COVID-19 ανέδειξε όσο ποτέ άλλοτε τόσο την αναγκαιότητα όσο και τα πολύ σημαντικά οφέλη της ψηφιοποίησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Η πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κλήθηκε σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση να αναδιαμορφώσει πλήρως τον τρόπο λειτουργίας της και να προσαρμοστεί σε ένα νέο ‘’πλαίσιο κανονικότητας’’. Το γεγονός αυτό είχε πολύ σημαντικά οφέλη αφού δόθηκε η δυνατότητα σημαντικής επέκτασης του πελατολογίου τους αλλά και δημιουργίας διαρκούς επικοινωνίας με τους πιστούς τους πελάτες ακόμα και σε αυτή πρωτοφανή κρίση. Ωστόσο, επειδή ακριβώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν είχαν τις κατάλληλες υποδομές να υποστηρίξουν την ταχύτητα μιας τέτοιας ψηφιοποίησης δημιουργήθηκαν αρκετά προβλήματα όσον αφορά την ασφάλεια και την προστασία των δεδομένων των πελατών. 

Τα θέματα κυβερνοασφάλειας όχι μόνο κλονίζουν την εμπιστοσύνη  των πολιτών και των επιχειρήσεων στη νέα ψηφιακή εποχή αλλά ενδέχεται να έχουν πολύ σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις. 

 Λύση στο πρόβλημα αυτό, προτίθεται  να δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία με το έργο FORTIKA έχει στόχο να προστατεύσει και να θωρακίσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τις απειλές κυβερνοασφάλειας. 

Πιο συγκεκριμένα, έχει σχεδιάσει ειδικά διαμορφωμένα εργαλεία όπως το ΤΝ, το οποίο στηρίζεται σε αλγόριθμους τεχνητής  νοημοσύνης και εντοπίζει απευθείας τις απειλές.  Για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις το εργαλείο αυτό δεν έχουν παρά να αγοράσουν τη συσκευή FORTIKA GATEWAY. Την συσκευή αυτή, μπορεί να την αποκτήσει  οποιαδήποτε επιχείρηση με ένα μικρό κόστος, λύνοντας έτσι, ένα από τα βασικότερα προβλήματα,αυτό της προστασίας των δεδομένων. 

Παράλληλα, έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα, την FORTIKA Marketplace, η οποία σύμφωνα με τον κ. Δρόσου, συντονιστή του έργου FORTIKA και ερευνητή Γ’ στο Εθνικό Κέντρο έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) της Ελλάδας, επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αναζητούν, να επιλέγουν και να τηλεφορτώνουν τα συστήματα κυβερνοασφάλειας που χρειάζονται. Με τον τρόπο αυτό, παρέχει στις επιχειρήσεις πρόσβαση σε κυβερνοασφάλεια υψηλού επιπέδου σε χαμηλή τιμή και με ελάχιστο κόπο, εξοικονομώντας τους σημαντικούς οικονομικούς πόρους. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει ενεργά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λαμβάνοντας πρωτοβουλίες σε σημαντικά ζητήματα όπως είναι αυτό της κυβερνοασφάλειας. Επιπροσθέτως, αναλαμβάνει δράση προκειμένου να τους παρέχει όλα εκείνα τα εργαλεία που χρειάζονται για την υγιή και ομαλή ανάπτυξη και εξέλιξη τους δημιουργώντας φυσικά και επιπλέον θέσεις εργασίας. 

Στην Quantum BITS, πιστεύουμε ότι η ασφάλεια των δεδομένων και των δικτύων αποτελεί θεμελιώδη άξονα για την υγιή ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ: https://ec.europa.eu/research-and-innovation/el/projects/success-stories/all/anthektikes-lyseis-kybernoasfaleias-gia-eyropaikes-epiheiriseis 

Χρήσιμα Links

Q

Στοιχεία Επικοινωνίας

Quantum Business & IT Solutions
Αριθμός ΓΕΜΗ: 148464501000

Αθήνα: Περικλέους 30-32, Σύνταγμα 105 62

Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 53 & Καρόλου Ντηλ, 54623

211 210 40 50
info@quantum.gr

Δευτέρα - Παρασκεύη: 09:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.