Και το Tumblr στη μάχη κατά του Internet Research Army

Ακολουθώντας την πρακτική και των υπόλοιπων διαδικτυακών κολοσσών, το Tumblr πριν από λίγες μέρες απέκλεισε μεγάλο αριθμό fake χρηστών που δρούσαν υπέρ του επονομαζόμενου Internet Research Army, ο οποίος φέρεται να επηρέασε το αποτέλεσμα των πρόσφατων Αμερικανικών εκλογών.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει αναζωπυρωθεί η συζήτηση για το ρόλο που έπαιξαν οι διάφοροι χρήστες που κρύβονται πίσω από την ονομασία “Internet Research Army” (Στρατός Διαδικτυακής Έρευνας) στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης του εκλογικού σώματος των ΗΠΑ και την επίδραση που είχαν στην εκλογή του Donald Trump.

Τη μεγαλύτερη κριτική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής το Facebook, το οποίο κατηγορείται για την “ανικανότητά” του να ελέγξει τις διαφημίσεις που φιλοξενούνταν στην πλατφόρμα του και λειτουργούσαν, ως φαίνεται, εναντίον της Hilary Clinton.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, μπήκε στο παιχνίδι και η γνωστή πλατφόρμα δημιουργίας και διαχείρισης blogs Tumblr, η οποία διέγραψε 84 λογαριασμούς που “παρίσταναν πως ήταν μέλη της κοινότητας” του. Χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες, το Tumblr ανακοίνωσε πως επικοινώνησε με τις αρμόδιες αρχές, διέγραψε τους εν λόγω λογαριασμούς και τις δημοσιεύσεις τους, ενώ ενημέρωσε ξεχωριστά και όσους χρήστες είχαν οποιαδήποτε αλληλεπίδραση με αυτούς (follow, like, reblog).

Ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει κατεβάσει τα reblogs που ενδεχομένως έγιναν από “αθώους” χρήστες από αυτούς τους λογαριασμούς, η πλατφόρμα ενημέρωσε το κοινό και το παρότρυνε να “επιμεληθεί τα blogs του, ούτως ώστε να αντικατοπτρίζει τις δικές του απόψεις“, μέσω του εξής email:

(…)

Χρήσιμα Links

Q

Στοιχεία Επικοινωνίας

Quantum Business & IT Solutions
Αριθμός ΓΕΜΗ: 148464501000

Αθήνα: Περικλέους 30-32, Σύνταγμα 105 62

Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 53 & Καρόλου Ντηλ, 54623

211 210 40 50
info@quantum.gr

Δευτέρα - Παρασκεύη: 09:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.