Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας (Part 2)

Η 19η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας ύστερα από πρωτοβουλία της Αμερικανίδας συγγραφέα και επιχειρηματία Γουέντι Ντάιαμοντ με τη συνδρομή του ΟΗΕ και πολυεθνικών εταιρειών.  

Οι γυναίκες σήμερα διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και την εξέλιξη της παγκόσμιας οικονομίας αφού οι ιδέες, η συναισθηματική νοημοσύνη, οι αποφάσεις, το όραμα και το έργο μέσα από την οπτική και την προσέγγιση τους μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα και να δημιουργήσουν άλλες προοπτικές και δυναμική.  

Στην Quantum BITS πιστεύουμε βαθιά, στην αξία που προσδίδουν οι γυναίκες  στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία για αυτό την αναδεικνύουμε με κάθε ευκαιρία.   

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία μας με αφορμή και αφετηρία την ημέρα γυναικείας επιχειρηματικότητας θα πραγματοποιήσει ένα αφιέρωμα σε επιτυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες με τις οποίες έχουμε την τιμή να συνεργαζόμαστε. 

Σήμερα φιλοξενούμε τη Μάγδα Σεραφείδη, Education Culture Center Director της The Lamda Project. 

Ας δούμε όμως τι έχει να μας πει η ίδια: 

Ποια θεωρείς ότι είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη εργασιακή πραγματικότητα; 

Δεν θα ήθελα να διαχωρίσω την εργασιακή ανέλιξη σε επίπεδο φύλου. Θεωρώ πως κάθε άνθρωπος μπορεί να καταφέρει να φτάσει εκεί που επιθυμεί ανεξαρτήτως φύλου. Το ζήτημα έγκειται στο τι είναι αυτό που επιθυμεί και πως εξωγενείς παράγοντες επηρεάζουν μια καθόλα προσωπική απόφαση. Ενδεχομένως η γυναίκα να έχει διαφορετική αφετηρία από αυτή που έχει ένας άντρας (αν θεωρήσουμε ότι οι υπόλοιπες συνιστώσες είναι ίδιες). 

Πως πιστεύεις ότι συμβάλλει η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην ελληνική κοινωνία; 

Ακριβώς επειδή δεν υπάρχει η ίδια αφετηρία, η ύπαρξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας έχει διττή σημασία. Αφενός είναι άλλη μια απόδειξη ισότητας και ικανοτήτων ανεξαρτήτως φύλου, αφετέρου δίνει χαρακτηριστικά στο χώρο των επιχειρήσεων, τα οποία δεν προάγονται σε μεγάλο ποσοστό από την αντρική κοινότητα. 

Πείτε μας δύο λόγια για την μέχρι τώρα πορεία σας 

Δυστυχώς θεωρώ πως είναι πολύ νωρίς να μιλήσω σε αυτό το επίπεδο. Ελπίζω να είμαι έτοιμη τον επόμενο χρόνο. 

Χρήσιμα Links

Q

Στοιχεία Επικοινωνίας

Quantum Business & IT Solutions
Αριθμός ΓΕΜΗ: 148464501000

Αθήνα: Περικλέους 30-32, Σύνταγμα 105 62

Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 53 & Καρόλου Ντηλ, 54623

211 210 40 50
info@quantum.gr

Δευτέρα - Παρασκεύη: 09:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.