Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας (Part 1)

Η 19η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας ύστερα από πρωτοβουλία της Αμερικανίδας συγγραφέα και επιχειρηματία Γουέντι Ντάιαμοντ με τη συνδρομή του ΟΗΕ και πολυεθνικών εταιρειών. 

Οι γυναίκες σήμερα διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και την εξέλιξη της παγκόσμιας οικονομίας αφού οι ιδέες, η συναισθηματική νοημοσύνη, οι αποφάσεις, το όραμα και το έργο μέσα από την οπτική και την προσέγγιση τους μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα και να δημιουργήσουν άλλες προοπτικές και δυναμική. 

Στην Quantum BITS πιστεύουμε βαθιά, στην αξία που προσδίδουν οι γυναίκες  στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία για αυτό την αναδεικνύουμε με κάθε ευκαιρία.  

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία μας με αφορμή και αφετηρία την ημέρα γυναικείας επιχειρηματικότητας θα πραγματοποιήσει ένα αφιέρωμα σε επιτυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες με τις οποίες έχουμε την τιμή να συνεργαζόμαστε. 

Την αυλαία ανοίγει η Μαρίσα Αντωνοπούλου, Chief Operation Officer στην Action Finance Initiative. 

Ας δούμε όμως τι έχει να μας πει η ίδια: 

Ποια θεωρείς ότι είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη εργασιακή πραγματικότητα; 

Όπου η ίδια ονειρεύεται να είναι, θα πρέπει να δύναται να το πετύχει εάν βάλει την απαραίτητη προσπάθεια. 

Πως πιστεύεις ότι συμβάλλει η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην ελληνική κοινωνία; 

Συμβάλλει στην διατήρηση της κοινωνικής και οικονομικής ισορροπίας. Συμβάλλει στην πρακτική εκπαίδευση περί ισότητας. Συμβάλλει στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Συμβάλλει στην συμπλήρωση απαραίτητων χαρακτηριστικών στο επιχειρείν. Συμβάλλει επίσης και στον οικογενειακό προϋπολογισμό και κατ’ επέκτασιν στην τοπική οικονομία. 

Πες μας δύο λόγια για την μέχρι τώρα πορεία σου. 

Σπούδασα φιλοσοφία και αναπτυξιακή οικονομία στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Μετά εργάστηκα στην PwC Greece στον εξωτερικό έλεγχο, όπου και απέκτησα την πιστοποίηση ACCA. To 2014 βρήκα το “κάλεσμα” μου, στην Action Finance Initiative, μια ΑΜΚΕ η οποία υποστηρίζει ανέργους και επιχειρηματίες που είναι αποκλεισμένοι από το οικονομικό σύστημα να βρουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση με παράλληλη υποστήριξη και εκπαίδευση σε επιχειρηματικές θεματικές. Εκεί ξεκίνησα ως microcredit development officer και τώρα έχω αναλάβει τον ρόλο της COO. 

Χρήσιμα Links

Q

Στοιχεία Επικοινωνίας

Quantum Business & IT Solutions
Αριθμός ΓΕΜΗ: 148464501000

Αθήνα: Περικλέους 30-32, Σύνταγμα 105 62

Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 53 & Καρόλου Ντηλ, 54623

211 210 40 50
info@quantum.gr

Δευτέρα - Παρασκεύη: 09:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.