Οι κατασκεύαστριες εταιρίες υπολογιστών απέστειλαν 79 εκατομμύρια προσωπικούς υπολογιστές το τρίτο τρίμηνο του 2020, αύξηση 13% σε ετήσια βάση με τη Lenovo να ηγείται του πακέτου, ανέφερε η εταιρεία ανάλυσης τεχνολογίας Canalys.

 

Παρατηρώντας τις αποστολές επιτραπέζιων υπολογιστών (desktops), φορητών υπολογιστών (laptops) και σταθμών εργασίας παγκοσμίως, η Canalys διαπίστωσε ότι η Acer έστειλε 5,6 εκατομμύρια μονάδες το τελευταίο τρίμηνο, αύξηση 15% από το προηγούμενο έτος. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση από το 2019. Ωστόσο, η Lenovo έστειλε τις περισσότερες μονάδες το τρίτο τρίμηνο, περί τα 19,3 εκατομμύρια, αύξηση 11 τοις εκατό από πέρυσι, ακολουθούμενη από την HP με 18,6 εκατομμύρια, αύξηση 12% από έτος σε έτος. Η Dell απέστειλε 11,9 εκατομμύρια μονάδες στο τρίτο τρίμηνο, πράγμα που ήταν στην πραγματικότητα μείωση 0,5% από το προηγούμενο έτος, ενώ η Apple απέστειλε 6,3 εκατομμύρια μονάδες για αύξηση 13,2%.

 

Νωρίτερα φέτος, οι φορητοί υπολογιστές ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθούν, με τεράστια, ξαφνική αύξηση της ζήτησης από άτομα που εργάζονται και μαθαίνουν από το σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού. Αλλά η αλυσίδα εφοδιασμού δεν μπόρεσε να συνεχιστεί και οι αποστολές υπολογιστών μειώθηκαν 12,3% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020. Ωστόσο, ο αναλυτής της Canalys, Ishan Dutt, δήλωσε ότι οι προμηθευτές άρχισαν να ανακάμπτουν από τότε.

 

«Οι προμηθευτές και η αλυσίδα εφοδιασμού είχαν τώρα χρόνο να σταθούν στα πόδια τους και να διαθέσουν πόρους για την προμήθεια φορητών υπολογιστών, οι οποίοι συνεχίζουν να βλέπουν τεράστια ζήτηση τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από τους καταναλωτές», δήλωσε ο Dutt.

 

Οι δαπάνες για πληροφορική, συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης σε υπολογιστές, θα είναι «βασικός παράγοντας οικονομικής ανάκαμψης μετά την πανδημία», πρόσθεσε.

 

πηγή: TheVerge