Η Quantum BITS στηρίζει έμπρακτα τη διασύνδεση Πανεπιστημίου και αγοράς εργασίας

Η οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα μας για περίπου μια δεκαετία αλλά και η πρόσφατη έξαρση της πανδημίας είχε σοβαρές επιπτώσεις στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Η ραγδαία αύξηση της ανεργίας και η δυσκολία εύρεσης εργασίας σχετικής με το αντικείμενο σπουδών είχε ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση και την έλλειψη κινήτρου εξέλιξης.

Στην Quantum BITS πιστεύουμε στο ταλέντο και τις ικανότητες των νέων επιστημόνων και επενδύουμε έμπρακτα στην διασύνδεση της αγοράς εργασίας με την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Η εταιρεία μας μέσα από την συνεργασία της με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δίνει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας παρέχοντας τους όλες τις δυνατότητες και τα εργαλεία που χρειάζονται για να εξελιχθούν περαιτέρω.

Ας μιλήσουμε όμως καλύτερα με παραδείγματα.

Από το lockdown του Μαρτίου 2020, η Quantum BITS πρόσθεσε στο δυναμικό της το Στέργιο και το Νίκο δίνοντας τους τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις στην πράξη και να τους ενδυναμώσει σαν επαγγελματίες στα αντικείμενα της Πληροφορικής και της Λογιστικής αντίστοιχα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης, η ομάδα της Quantum BITS στάθηκε στο πλευρό τους να τους εκπαιδεύει, να τους συμβουλεύει και να τους δίνει αρμοδιότητες που οδήγησαν στη ραγδαία προσωπική εξέλιξη και στην ανάπτυξη περαιτέρω δεξιοτήτων. Φυσικό επακόλουθο της θετικής αυτής συνεργασίας ήταν η πρόσληψη και των δύο interns σε μόνιμες θέσεις στην εταιρεία μας!

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown, η Quantum BITS επενδύοντας στο τμήμα Marketing και Επικοινωνίας και έχοντας ήδη δύο θετικές εμπειρίες πρακτικής άσκησης, επιλέγει και πάλι να δώσει την ευκαιρία σε μια νέα και ταλαντούχα φοιτήτρια να ξεδιπλώσει τις δυνατότητες της.

Σε συνεργασία και πάλι με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εντάχθηκε και η Πένυ στην ομάδα της Quantum BITS έχοντας συνεχώς την καθοδήγηση των υπολοίπων μελών κ την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση για να μπορέσει να ενσωματωθεί στο εταιρικό περιβάλλον δίνοντας της μια μοναδική ευκαιρία να εφαρμόσει στην πράξη τις αρχές του Marketing και της Επικοινωνίας.

Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας; Η Πένυ αποτελεί πλέον και επίσημα μέλος της Quantum BITS,αφού μετά το πέρας της πρακτικής της άσκησης προσελήφθη!

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι για τα στελέχη της Quantum BITS η επιτέλεση του συγκεκριμένου έργου είχε αυξημένο βαθμό δυσκολίας αφού λόγω των περιοριστικών μέτρων η φυσική παρουσία ήταν αδύνατη και όλα έπρεπε να υλοποιηθούν μέσω τηλε-εργασίας.

Tο εγχείρημα αυτό δεν ήταν διόλου εύκολο, τουναντίον, εμπεριείχε σημαντικό βαθμό κινδύνου.

Ωστόσο, το τολμήσαμε και το πετύχαμε και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό.

Στην Quantum BITS, έχουμε ως βασική αρχή να δίνουμε ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους και να τους υποστηρίζουμε στην υλοποίηση των στόχων τους, άλλωστε αυτοί αποτελούν και το μέλλον της χώρας μας.

Χρήσιμα Links

Q

Στοιχεία Επικοινωνίας

Quantum Business & IT Solutions
Αριθμός ΓΕΜΗ: 148464501000

Αθήνα: Περικλέους 30-32, Σύνταγμα 105 62

Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 53 & Καρόλου Ντηλ, 54623

211 210 40 50
info@quantum.gr

Δευτέρα - Παρασκεύη: 09:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.