Η μάχη του internet ζωντανά!

 

Ένας διαδραστικός χάρτης που απεικονίζει το παγκόσμιο πόλεμο στον κυβερνοχώρο σε πραγματικό χρόνο κάνει τοn γύρο του διαδικτύου μέσα απο τα social media  τις τελευταίες ημέρες. Δείχνει μια σταθερή ροή, ή μερικές φορές κατακλυσμό, των κυβερνο-επιθέσεων ανα τον κόσμο.

«Η Κίνα επιτίθεται στην Αμερική και τώρα !,» έγραψε μέσω twitter κάποιος.

Αλλά τι ακριβώς βλέπουμε εδώ;

ο Jeff Harrell αντιπρόεδρος της Norse μας ενημερώνει:

Οι επιθέσεις που βλέπετε αφορούν αποκλειστικά τις υποδομές της Norse (…)(…) και μάλιστα βλέπετε λιγότερο απο 1% των επιθέσεων αυτών, ο φυλομετρητής σας θα κόλλαγε εάν επιλέγαμε να σας δείξουμε το σύνολο των επιθέσεων

Η Norse είναι μια εταιρία «threat intelligence» με έδρα στην Foster City, Καλιφόρνια, που συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τις επιθέσεις που συμβαίνουν στην υποδομή της και επιτρέπει στους πελάτες της να γνωρίζουν ωστέ να μπλοκάρουν τις κακόβουλες διευθύνσεις IP.

«Παίρνουμε το πρώτο χτύπημα έτσι ώστε οι πελάτες μας να μην χρειάζεται να το κάνουν», δήλωσε ο Harrell.

Η εταιρεία προσελκύει στην πραγματικότητα επιθέσεις στο δίκτυό της μέσω αισθητήρων ειδικότητα του 8000000, η ​​οποίοι βρίσκονται.  Οι αισθητήρες είναι σχεδιασμένοι να μοιάζουν με κοινούς υπολογιστές, υπολογιστές Mac, μηχανήματα ακτίνων Χ και ΑΤΜ-συστήματα.

Τις περισσότερες φορές δε, δεν κρύβεται κάποιος άνθρωπος πίσω απο τις επιθέσεις, είναι πιθανώς κακόβουλο λογισμικό που μολύνει τον υπολογιστή της γιαγιάς… οι περισσότερες από τις επιθέσεις είναι αυτοματοποιημένες, διενεργούνται από bots που κατέβηκαν στον υπολογιστή μας μέσα από ένα κλικ στο λάθος μήνυμα.

Χρήσιμα Links

Q

Στοιχεία Επικοινωνίας

Quantum Business & IT Solutions
Αριθμός ΓΕΜΗ: 148464501000

Αθήνα: Περικλέους 30-32, Σύνταγμα 105 62

Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 53 & Καρόλου Ντηλ, 54623

211 210 40 50
info@quantum.gr

Δευτέρα - Παρασκεύη: 09:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.