Ο πάροχος αναλύσεων της αλυσίδας εφοδιασμού TrendForce έχει δημοσιέυσει μια έκθεση που εκτιμά τον πιθανό αντίκτυπο της επιδημίας 2019-nCoV στην τεχνολογική παραγωγή. Ο κορονοϊός έχει ήδη προκαλέσει σημαντική διατάραξη σε ολόκληρη την τεχνολογική βιομηχανία, τεράστιες εμπορικές εκδηλώσεις ακυρώθηκαν και εταιρείες όπως η Apple αναμένουν να πέσουν έξω στις προβλέψεις τους.

 

Η έκθεση αναλύει τις αξιολογήσεις της σε μεμονωμένα στοιχεία καθώς και κατηγορίες προϊόντων για να παρέχει μια γενική εικόνα της βιομηχανίας. Θα μπορούσε επίσης να δώσει κάποια ένδειξη για το τι μέλλει γενέσθαι συγκεκριμένα σε εταιρείες, όπως η Apple. Κομμάτι της έκθεσης παραθέτει τα εξής:

Η παραγωγή των smartphones αναμένεται να μειωθεί κατά 12% σε ετήσια βάση το τρέχον τρίμηνο, γεγονός που το καθιστά ως το χαμηλότερο τρίμηνο τα τελευταία πέντε χρόνια. Η αλυσίδα εφοδιασμού εξαρτάται απο το πόσο εντατική είναι η εργασία, συνεπώς πλήττεται σοβαρά από την καθυστέρηση της επανεκκίνησης του κύκλου της εργασίας και θα υπάρξουν ελλείψεις εξαρτημάτων, όπως τα εξαρτήματα κάμερας.

Αρκετοί προμηθευτές οπτικών ινών εδρεύουν στη Wuhan, όπου προέκυψε το ξέσπασμα του κορονοϊού και αντιπροσωπεύουν από κοινού το 25% της παγκόσμιας παραγωγής. Η ανάπτυξη 5G της Κίνας θα μπορούσε να επηρεαστεί λόγω της μεγαλύτερης ανάγκης για καλώδια οπτικών ινών σε σταθμούς βάσης νέας γενιάς.

Οι αγορές φλας DRAM και NAND είναι απίθανο να επηρεαστούν λόγω υλικού αποθεματοποίησης και υψηλού επιπέδου αυτοματοποίησης σε ημιαγωγούς fabs που λειτουργούν από εταιρείες όπως η Samsung και η SK Hynix.

Η παραγωγή κονσόλας παιχνιδιών βίντεο έχει πληγεί πολύ, αλλά η παραγωγή επόμενης γενιάς δεν θα πρέπει να επηρεάζεται, εφόσον to ξέσπασμα του ιού μπορεί να περιοριστεί μέχρι το τέλος αυτού του τριμήνου, δεδομένου ότι τα PS5 και Xbox Series X θα ξεκινήσουν την περίοδο των διακοπών. Η σημερινή ζήτηση για το PS4 και το Xbox One έχει ήδη πέσει λόγω των επερχόμενων νεας γενιάς κονσολών, πράγμα που σημαίνει ότι οι ελλείψεις των κονσολών τρέχουσας γενιάς είναι επίσης απίθανες.

Συνολικά, η TrendForce εκτιμά ότι τα smartwatches, οι φορητοί υπολογιστές και οι έξυπνοι ομιλητές θα δουν τη μεγαλύτερη πτώση. Τα smartwatches έχουν προγραμματιστεί να μειωθούν κατά 16% από τις προηγούμενες εκτιμήσεις, αν και η έκθεση επισημαίνει ότι οι πωλήσεις για τα wearables είναι συνήθως πολύ υψηλότερες κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, όταν συσκευές όπως το Apple Watch αναβαθίζονται.

 

(πηγή: theverge)

matrix