Η Google που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε είναι μια εταιρεία που ακολουθούσε την στρατηγική να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες στους πελάτες της προκειμένου να εξαφανίσει τον ανταγωνισμό, όπως και έγινε.

Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο (cloud) η Google κατάφερε να πείσει ξανά το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου να την εμπιστευτεί αφού παρέχει δωρεάν 15 GB αποθηκευτικού χώρου στο Gmail, στο Google Drive και στις Φωτογραφίες. Η «εποχή της πληροφορίας» που ζούμε σε συνδυασμό με την εξάρτηση μας από την Google, μας αναγκάζει να χρειαζόμαστε όλο και περισσότερο χώρο.

Έτσι, τους τελευταίους μήνες παρατηρήσαμε πως η εταιρεία δημιούργησε μια νέα συνδρομητική υπηρεσία αποθηκευτικού χώρου το Google One. Η υπηρεσία ξεκινάει από 1,99 τον μήνα προσφέροντας στον χρήστη 100GB έξτρα αποθηκευτικού χώρου και συνεχίζει με ανεβάζοντας τον χώρο.

Η Apple το έχει κάνει αυτό εδώ και αρκετά χρόνια, έχοντας την υπηρεσία αποθήκευσης iCloud, όπου φέρνει κέρδη στην εταιρεία από την πρώτη μέρα που λανσαρίστηκε. Όταν οι χρήστες iPhone λαμβάνουν ειδοποιήσεις ότι οι συσκευές τους είναι γεμάτες και θα πρέπει είτε να διαγράψουν φωτογραφίες και άλλα αρχεία είτε να πληρώσουν περισσότερα για αποθήκευση στο cloud, τότε συνήθως παίρνουν την απόφαση να αναβαθμίσουν την υπηρεσία.

Αναλυτικά τα διαθέσιμα  συνδρομητικά πακέτα αποθηκευτικού χώρου στο cloud που προσφέρει η εταιρεία είναι τα εξής:

  • 100GB με μηνιαίο κόστος €1,99
  • 200GB με μηνιαίο κόστος €2,99
  • 2TB      με μηνιαίο κόστος €9,99
  • 10TB    με μηνιαίο κόστος €99,99
  • 20TB    με μηνιαίο κόστος €199,99
  • 30TB    με μηνιαίο κόστος €299,99