Γιατί χρειάζεστε μια ιστοσελίδα Mobile Ready;

responsive

 

Είτε είστε ακριβώς την στιγμή της δημιουργίας της πρώτης σας ιστοσελίδα ή έχετε ήδη ένα webmaster για χρόνια, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι σε θέση να προβάλει το περιεχόμενό σας σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αυτό σημαίνει ότι έχετε μια ιστοσελίδα έτοιμη για κινητά. Πραγματικά, δεν υπάρχει αμφιβολία για το γεγονός ότι η κυκλοφορία των κινητών αυξάνεται με εκπληκτικό ρυθμό, και αν το site σας δεν προβάλλεται σωστά σε αυτά τα προγράμματα περιήγησης, οι επισκέπτες δεν θα μείνουν στην ιστοσελίδα σας για πολύ καιρό.

Λόγοι για τους οποίους η προσβασιμότητα απο κινητά είναι απαραίτητη

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη Comscore , υπάρχουν 143 εκατομμύρια χρήστες με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσα απο τα έξυπνα τηλέφωνα και 71 εκατομμύρια tablets στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των συσκευών χρησιμοποιούνται για να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο σε τακτική βάση. Στην πραγματικότητα, είναι ένας αυξανόμενος αριθμός των ανθρώπων που χρησιμοποιούν αυτές τις κινητές συσκευές ως αποκλειστικό μέσο on-line περιήγησης.

Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι όταν κάποιος επισκέπτεται μια ιστοσελίδα απο την κινητή συσκευή τους και δεν είναι όμορφη ή δεν λειτουργεί σωστά, πιθανότατα δεν θα πάει πίσω στο δικτυακό τόπο από τον υπολογιστή του. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιο κοινό για τους ανθρώπους να  ψάχνουν πρώτα στην κινητή συσκευή τους, και στη συνέχεια να προχωρούν σε έναν υπολογιστή για να ολοκληρώσουν μια δραστηριότητα από ό, τι είναι να μεταβεί κάποιος  από μια κακή εμπειρία κινητού τηλεφώνου σε έναν υπολογιστή.

Εάν χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα σας για επαγγελματικούς λόγους, σύμφωνα με το Search Engine Εφημερίδα εκτιμάται ότι από το επόμενο έτος θα υπάρχουν περίπου 400 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα που δημιουργούνται από κινητά τηλέφωνα. Αυτό είναι κατά πολύ αυξημένο από τα μόλις $ 139 δισεκατομμύρια το 2012. Η αύξηση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετό καιρό, δείχνει ότι κάθε επιχείρηση που ελπίζει να κεφαλαιοποιήσει τη χρήση του ψηφιακού μάρκετινγκ πρέπει οπωσδήποτε να αναλογιστεί το κινητό ως εμπειρία πιθανών αγοραστών.

Τύπους κινητών τοποθεσίες Ready

Αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα σας φαίνεται σωστά σε κινητές συσκευές, έχετε δύο βασικές επιλογές. Μπορείτε είτε να έχετε ένα ξεχωριστό χώρο ειδικά για φορητές συσκευές, ή μπορείτε να έχετε αυτό που ονομάζεται ένα διαδραστικό σχεδιασμό (responsive design) που υλοποιείται για να δούμε το ίδιο site και σε φορητές συσκευές (laptop, tablet, smartphones) αλλα και σε desktop.

Responsive Web Design

Αυτές οι σελίδες φαίνονται και λειτουργούν σχεδόν με τον ίδιο τρόπο αν είστε σε μια φορητή συσκευή ή σε ένα παραδοσιακό desktop. Το σημαντικό σημείο είναι ότι η σελίδα έχει σχεδιαστεί ειδικά για να προβάλλεται και να λειτουργεί τέλεια σε οποιαδήποτε συσκευή.

Θα υπάρξουν κάποιες διαφορές, βέβαια, αλλά τίποτα που θα κάνει έναν καλό webmaster να ανησυχεί. Τα πράγματα όπως συνδυασμοί χρωμάτων, τα μενού και άλλα κοινά στοιχεία που επιδέχονται ρύθμιση θα φαίνονται σωστά είτε σε desktop ή σε μια κινητή συσκευή.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, το μεγαλύτερο όφελος για την επιλογή αυτή είναι ότι καθιστούν εξαιρετικά εύκολη την διαχείριση αλλά και την διαφήμιση. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αντιμετώπιση προβλημάτων με περισσότερες από μία έκδοση της σελίδας, ή ακόμα και να διασφαλίσει ότι η ιστοσελίδα κινητού φαίνεται τόσο καλή σε ένα iPhone, όπως κάνει σε ένα tablet Android, ή οποιαδήποτε από τις άλλες συσκευές εκεί έξω.

Τώρα είναι η ώρα

Αν δεν έχετε ήδη ένα σύγχρονο responsive site, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε αυτήν την κίνηση. H Quantum Business & IT Solutions είναι δίπλα σε εσάς και την επιχείρηση σας διασφαλίζοντας την ομαλή μεταφορά του περιεχομένου σας στο κόσμο των κινητών συσκευών, ή δημιουργώντας για εσάς κάτι νέο.

Χρήσιμα Links

Q

Στοιχεία Επικοινωνίας

Quantum Business & IT Solutions
Αριθμός ΓΕΜΗ: 148464501000

Αθήνα: Περικλέους 30-32, Σύνταγμα 105 62

Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 53 & Καρόλου Ντηλ, 54623

211 210 40 50
info@quantum.gr

Δευτέρα - Παρασκεύη: 09:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.