Επιδότηση δόσεων επιχειρηματικών δανείων μέσω προγράμματος «Γέφυρα 2»

Το νέο πρόγραμμα «Γέφυρα 2», του Υπουργείου Οικονομικών, έρχεται για να δώσει ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες αφού αποτελεί βασικό του στόχο η στήριξη όλων εκείνων των επιχειρήσεων που πλήττονται από την έξαρση της πανδημίας του COVID 19. Πιο συγκεκριμένα, το «Γέφυρα 2» απευθύνεται τόσο σε επιχειρήσεις που έχουν εξυπηρετούμενες οφειλές, όσο και σε επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.  Το ποσοστά επιδότησης είναι ιδιαίτερα υψηλά, αφού αγγίζουν το 90% για τους συνεπείς επιχειρηματίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ κυμαίνονται από 80% εώς 50% για όσους έχουν δάνεια σε καθυστέρηση ή οφειλές που έχουν καταγγελθεί από τις τράπεζες. 

Από το πρόγραμμα αυτό αναμένεται, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, να ωφεληθούν περίπου 120.000 επιχειρήσεις, ενώ σύμφωνα με τις τράπεζες ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει έως και τις 200.000, γεγονός που εξαρτάται από το αν οι επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές θα προβούν σε διακανονιστική ρύθμιση με τις τράπεζες. 

Ποια είναι τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα; 

Τα κριτήρια ένταξης για τις επιχειρήσεις με εξυπηρετούμενα δάνεια ή με δάνεια σε καθυστέρηση ως 90 ημέρες διαφοροποιούνται ανάλογα με το μέγεθος (πολύ μικρή, μικρή, μεσαία) τη μορφή της επιχείρησης (ατομική/ελεύθερος επαγγελματίας και άλλες) καθώς και άλλα ειδικότερα στοιχεία όπως ο αριθμός των εργαζομένων, ο κύκλος εργασιών κλπ. Αντίστοιχα κριτήρια τίθενται για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν μη εξυπηρετούμενες ή/και καταγγελμένες οφειλές αναπροσαρμόζοντας αναλογικά το μέγιστο ποσό της μηνιαίας επιδότησης. 

Συνοπτικά τα κριτήρια επιλεξιμότητας παρουσιάζονται στους παρακάτω πίνακες: 

 Πως θα γίνει η υποβολή της αίτησης; 

Οι αιτήσεις από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις-ελεύθερους επαγγελματίες θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής πλατφόρμας της της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους. 

Η υποβολή της αίτησης θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 9 Μαΐου, ενώ η πλατφόρμα αναμένεται να είναι διαθέσιμη από τις 5 Απριλίου. 

Αν η επιχείρηση σας πληροί τις προϋποθέσεις, όπως έχουν αναφερθεί, μη διστάσετε να υποβάλλετε την αίτηση σας και αυτό γιατί μέσω του προγράμματος αυτού θα λάβετε μια σημαντική επιδότηση η οποία θα αυξήσει τα ταμειακά σας διαθέσιμα. 

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας! 

Γιατί στην Quantum BITS είμαστε δίπλα σας και ό,τι και αν χρειαστείτε ! 

Πηγές : 

https://www.kathimerini.gr/economy/561312529/epidotisi-doseon-epicheirimatikon-daneion/?fbc 

https://www.cnn.gr/oikonomia/story/260236/gefyra-2-ta-kritiria-gia-tin-entaxi-sto-neo-programma 

https://www.minfin.gr/anakoinoseis 

Χρήσιμα Links

Q

Στοιχεία Επικοινωνίας

Quantum Business & IT Solutions
Αριθμός ΓΕΜΗ: 148464501000

Αθήνα: Περικλέους 30-32, Σύνταγμα 105 62

Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 53 & Καρόλου Ντηλ, 54623

211 210 40 50
info@quantum.gr

Δευτέρα - Παρασκεύη: 09:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.