Έχεις επιχείρηση; Πως μπορεί να την βοηθήσει το Facebook;

exeis-epixeirhsh

 

Έρευνες σε παγκόσμιο επίπεδο αποδεικνύουν τον καταλυτικό ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη βιωσιμότητα και ανάπτυξη παντός τύπου επιχειρήσεως. Τα λεγόμενα Social Media (Facebook, Twitter, Youtube, Linkedin και πολλά άλλα), αποτελούν σήμερα έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους προβολής της σύγχρονης επιχείρησης. Πιο συγκεκριμένα, το Facebook προσφέρει πληθώρα εργαλείων που βοηθούν στην άμεση και στοχευμένη διάδοση του ονόματος (brand) κάθε επιχείρησης.

Ένα επαγγελματικό page στο Facebook, μέσα από κατάλληλες ενέργειες μπορεί να συγκεντρώσει χιλιάδες «fans», ένα πιστό κοινό δηλαδή που ακολουθεί τα νέα και τις προσφορές της επιχείρησης.

Και αν δεν έχετε πιστεί ακόμα για την δύναμη του Facebook, σε commercial επίπεδο, διαβάστε τα παρακάτω:

1. Facebook: Τόπος συγκέντρωσης αγοραστικού κοινού. Το Facebook αποτελεί σήμερα την πιο αναγνωρίσιμη και διαδεδομένη πλατφόρμα στο διαδίκτυο ανταλλαγής πληροφοριών και απόψεων. Αυτή την στιγμή το Facebook αριθμεί παγκοσμίως περισσότερους από 700 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες! Οι χρήστες αυτοί εμπιστεύονται το Facebook και επηρεάζονται από την πληροφόρηση που λαμβάνουν από αυτό.

Άμεση επικοινωνία! H αμεσότητα στην επικοινωνία με το κοινό – πελάτες αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για μια επιχείρηση. Online chat, Inbox messages, Contact forms είναι λίγοι μόνο από τους τρόπους επικοινωνίας επιχείρησης – πελάτη μέσω του Facebook.

Διαφήμιση. Αναμφισβήτητα η τάση του Facebook είναι ισχυρή και ανοδική και μάλιστα εξελίσσεται σε μια ισχυρή διαφημιστική πλατφόρμα. Το πλεονέκτημα της διαφήμισης στο Facebook είναι ότι η στόχευση σε συγκεκριμένο κοινό, όχι μόνο με βάση τη χώρα αλλά και με βάση το φύλο, τα ενδιαφέροντα, την ηλικία, τη γλώσσα, μόρφωση, χόμπυ και άλλα πολλά παρόμοια στοιχεία.

Στατιστικά στοιχεία. Τα στατιστικά στοιχεία που παρέχει το Facebook δίνουν αναλυτική ενημέρωση για τους fans που ακολουθούν μια επαγγελματική σελίδα. Πόσοι επισκέφτηκαν την σελίδα μου και τη διαδραστικότητα είχαν με τα νέα μου; Τα στατιστικά στοιχεία δίνουν απαντήσεις σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα.

Χρήσιμα Links

Q

Στοιχεία Επικοινωνίας

Quantum Business & IT Solutions
Αριθμός ΓΕΜΗ: 148464501000

Αθήνα: Περικλέους 30-32, Σύνταγμα 105 62

Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 53 & Καρόλου Ντηλ, 54623

211 210 40 50
info@quantum.gr

Δευτέρα - Παρασκεύη: 09:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.