Δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού

Μία νέα εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έρχεται να συμπληρώσει την πρόσφατη υποχρέωση αποδοχής πληρωμών με κάρτες και να δώσει περισσότερες ελεγκτικές δυνατότητες στη ροή χρήματος.

Δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού

Η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση 45231/20.04.2017 υποχρεώνει συγκεκριμένους επαγγελματίες (βάσει ΚΑΔ) να αποδέχονται πληρωμές μέσω κάρτας. Με το πέρας όλων των παρατάσεων, μία πρόσθετη εγκύκλιος έρχεται να συμπληρώσει αυτό το νόμο, υποχρεώνοντας πλέον όλους τους επιχειρηματίες που δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές να δηλώνουν και τους αντίστοιχους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ουσιαστικά, θα πρέπει να δηλωθεί τουλάχιστον ένας τραπεζικός λογαριασμός ανά επιχειρηματία ή επιχείρηση, στον οποίο αποδέχονται πληρωμές με POS ή τραπεζικά εμβάσματα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές και όποια άλλη κίνηση αφορά στην επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου.

Ο λογαριασμός θα δηλώνεται σε μορφή IBAN, ενώ δεν μπορούν δύο ΑΦΜ να δηλώσουν τον ίδιο λογαριασμό. Οι υπόχρεοι θα πρέπει να δηλώσουν όλους τους λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται για την επιχειρηματική ή επαγγελματική τους δραστηριότητα, από όλα τα τραπεζικά ιδρύματα. Η ΑΑΔΕ θα επιβεβαιώνει τους δηλωθέντες λογαριασμούς με τις τράπεζς και θα ενημερώνει σχετικά αν παρατηρούνται αναντιστοιχίες. Η εφαρμογή βρίσκεται σε αυτό το link, ενώ οι λογαριασμοί μπορούν να δηλώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η Quantum BITS είναι στη διάθεσή σας αν έχετε οποιαδήποτε σχετική απορία για τον επαγγελματικό λογαριασμό! Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Πηγή πληροφοριών & φωτογραφίας

Χρήσιμα Links

Q

Στοιχεία Επικοινωνίας

Quantum Business & IT Solutions
Αριθμός ΓΕΜΗ: 148464501000

Αθήνα: Περικλέους 30-32, Σύνταγμα 105 62

Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 53 & Καρόλου Ντηλ, 54623

211 210 40 50
info@quantum.gr

Δευτέρα - Παρασκεύη: 09:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.