9 Μαΐου: Ημέρα της Ευρώπης

Στις 9 Μαΐου γιορτάζουμε την Ημέρα της Ευρώπης. 

Η επέτειος θεσπίστηκε προς τιμήν της «Διακήρυξης Σουμάν», που στις 9 Μαΐου του 1950 πρότεινε για πρώτη φορά τη δημιουργία μιας ενιαίας ευρωπαϊκής κοινότητας. Ο Ρομπέρ Σουμάν ήταν Γάλλος πολιτικός, που επί Β’ Παγκοσμίου έδρασε ως μέλος της γαλλικής αντίστασης και φυλακίστηκε από τους ναζί. Μεταπολεμικά, το όραμά του ήταν να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η μακροχρόνια ειρήνη στην Ευρώπη. 

Πράγματι, η Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα, που ιδρύθηκε το 1951 από την Γαλλία, τη Δυτική Γερμανία, την Ιταλία, τις Κάτω Χώρες, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, αποτέλεσε τον «προάγγελο» της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι αξίες στις οποίες στηρίχθηκε ήταν η ομόνοια και η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών. 

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δοκιμάζονται. Με έναν πόλεμο να μαίνεται και χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείπουν τα σπίτια και να χάνουν τις οικογένειές τους, οι εφιαλτικές μνήμες του παρελθόντος ξυπνούν. 

Στην Quantum στηρίζουμε έμπρακτα την ιδέα της αλληλεγγύης, που είναι θεμελιώδης για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Γι’ αυτό και δεχθήκαμε με χαρά την πρόσκληση συμμετοχής στο σεμινάριο που συνδιοργάνωσε το SolidarityNow με την AFI (Action Finance Initiative), το οποίο απευθύνεται σε Ουκρανές γυναίκες που ενδιαφέρονται να μάθουν τι σημαίνει να είναι κανείς επιχειρηματίας στην Ελλάδα και τι απαιτείται για την έναρξη μιας επιχείρησης. 

Το σεμινάριο έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία στο κέντρο Αλληλεγγύης Αθηνών του SolidarityNow.

Ημέρα της Ευρώπης, SolidarityNow, AFI, Σεμινάριο, Ουκρανία, Γυναίκες, Επιχειρηματικότητα

Ημέρα της Ευρώπης, SolidarityNow, AFI, Σεμινάριο, Ουκρανία, Γυναίκες, Επιχειρηματικότητα

Είναι σημαντικό να βοηθάμε, με ό,τι μέσα διαθέτει ο καθένας από εμάς, τους ανθρώπους που βίαια έχουν εκτοπιστεί και έχουν την ανάγκη να κάνουν μία νέα αρχή από το μηδέν για να επιβιώσουν.
Η Accounting Director και cofounder της Quantum, Αναστασία Χαλκίδου, παρουσίασε στους συμμετέχοντες το επιχειρηματικό τοπίο στη χώρα μας, εξήγησε τις νομικές μορφές των επιχειρήσεων και έλυσε τις βασικές τους απορίες για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν για να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.

Ημέρα της Ευρώπης, SolidarityNow, AFI, Σεμινάριο, Ουκρανία, Γυναίκες, Επιχειρηματικότητα

Η Ημέρα της Ευρώπης γιορτάζει την ειρήνη και την ενότητα μεταξύ των χωρών της Γηραιάς Ηπείρου. Για εμάς στην Quantum, ο εορτασμός δεν περιορίζεται στη σφαίρα της ιδεολογίας. Οφείλουμε με πράξεις να προωθούμε την αλληλεγγύη και την ομόνοια και να αισθανόμαστε πολίτες μιας κοινής, ενιαίας Ευρώπης.

Χρήσιμα Links

Q

Στοιχεία Επικοινωνίας

Quantum Business & IT Solutions
Αριθμός ΓΕΜΗ: 148464501000

Αθήνα: Περικλέους 30-32, Σύνταγμα 105 62

Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 53 & Καρόλου Ντηλ, 54623

211 210 40 50
info@quantum.gr

Δευτέρα - Παρασκεύη: 09:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.