8 Μαρτίου : Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η  Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Θεσπίστηκε το 1977 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα των γυναικών. 

Οι γυναίκες σήμερα διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας αφού οι ιδέες , η συναισθηματική νοημοσύνη, οι αποφάσεις, το όραμα και το έργο μέσα από την οπτική και την προσέγγιση τους μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα και να δημιουργήσουν άλλες προοπτικές και δυναμική. 

Η Quantum BITS έχει ως βασική της αξία την ισότητα των δυο φύλων και πιστεύει σε μια κοινωνία χωρίς ανισότητες και διακρίσεις με ίσες ευκαιρίες για όλους. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από το ότι μεγάλο μέρος του ανθρώπινου δυναμικού της το απαρτίζουν γυναίκες. 

Ας δούμε όμως τι έχουν να μας πουν οι ίδιες : 

Αναστασία Χαλκίδου, Accounting Director & CoFounder 

Η σημερινή γιορτή της γυναίκας τιμά τους αγώνες που δίνονται καθημερινά για την εξάλειψη της μη ίσης μεταχείρισης των γυναικών. Η πανδημία ανέδειξε ακόμα περισσότερο αυτές τις ανισότητες αλλά αποτελεί και μια μοναδική ευκαιρία για αναθεώρηση των κυβερνητικών πολιτικών, του επιχειρηματικού περιβάλλοντος αλλά και των στερεοτύπων της κοινωνία μας.  

Στην Quantum BITS είμαστε υπερήφανοι για τις ταλαντούχες γυναίκες που απαρτίζουν την ομάδα μας και υποστηρίζουμε με τις συμβουλευτικές μας υπηρεσίες ελληνικές και διεθνείς πρωτοβουλίες για την επιχειρηματική ενδυνάμωση των γυναικών.  

 

Ιωάννα ΣταυράκουSenior Accounting Officer 

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στις γυναίκες όλου του κόσμου και αποτελεί τιμή στους πολλαπλούς ρόλους της, ως σύζυγος, ως μητέρα, ως εργαζόμενη, ως ενεργό μέλος της κοινωνίας αλλά και της προσφοράς της στο θεσμό της οικογένειας. Σήμερα γιορτάζει η γυναίκα του πόνου και του μόχθου, η γυναίκα της ομορφιάς και της λατρείας, η αγνοημένη και η καταπιεσμένη γυναίκα, η γυναίκα της επανάστασης και του αγώνα, η γυναίκα της αγάπης, της αγωνίας, της λύπης, της χαράς, του έρωτα και της μητρότητας, η γυναίκα της επαρχίας και των αστικών κέντρων. 

Ξεκινώντας και εγώ στην Quantum, σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής μου, μου δόθηκε η δυνατότητα να συνεχίσω την εικοσαετή πορεία μου στο λογιστικό τομέα. Είμαι περήφανη που ανήκω στο δυναμικό της Quantum BITS, γιατί είναι μία εταιρεία που εξελίσσεται και προοδεύει συνεχώς. 

 

Δήμητρα ΣκαφίδαAccounting Officer 

 

Οι αγώνες κοινωνικής εξίσωσης των δύο φύλων αποτελούν τεράστιο κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας. Αγώνες για ελευθερία ένδυσης, έκφρασης, ψήφου, λήψης αποφάσεων, διείσδυσης στην αγορά εργασίας και ανέλιξης στην κοινωνική ιεραρχία. Ο εορτασμός της ημέρας της γυναίκας δεν αποδίδει μόνο φόρο τιμής σε αυτήν, αλλά επίσης μας θυμίζει πως ακόμα διανύουμε τον δρόμο προς την ισότητα. Μέσα σε εργασιακούς χώρους, λοιπόν, όπου συνάδελφοι και προϊστάμενοι στερούν δικαιώματα και υποτιμούν ακόμα ανθρώπους λόγω του φύλου τους, μικροί φάροι ελπίδας, όπως η Quantum BITS, στηρίζουν την γυναίκα με τον πιο όμορφο τρόπο, χωρίς διακρίσεις, χωρίς στερεότυπα. Αυτή ακριβώς η ανθρώπινη αντιμετώπιση ήταν ανέκαθεν το ζητούμενο των γυναικών, ωστόσο δεν είναι δεδομένη. Γι’ αυτό και μπορώ να δηλώνω τυχερή που από την πρώτη μου κιόλας δουλειά, στην Quantum BITS, πέρα από την εξέλιξη και την εκπαίδευσή μου, βρήκα την ασφάλεια και το σεβασμό που ως άνθρωπος δικαιούμαι. 

 

Πέννυ Ντούτση, Marketing Officer 

H παγκόσμια ημέρα της γυναίκας είναι ημέρα μνήμης των αγώνων και του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών. Ο αγώνας των γυναικών για ισότητα είναι διαρκής και αδιάκοπος, αφού η ισότητα δεν κατοχυρώνεται μόνο μέσα από τους νόμους  αλλά κατοχυρώνεται μέσα από αλλεπάλληλες μάχεςστην καθημερινότητα, στην κοινωνία, στους εργασιακούς χώρους, στις οικογένειες, απέναντι σε στερεότυπα και προκαταλήψεις. Οι γυναίκες σήμερα πρωτοστατούν σε όλους τους τομείς και η συνεισφορά τους στην εξέλιξη και την πρόοδο του συνόλου της κοινωνίας είναι μείζονος σημασίας. 

Eίμαι περήφανη ως γυναίκα εργαζόμενη που ανήκω στο δυναμικό της Quantum BITS, διότι πρεσβεύει τις αξίες της ισότητας και των ίσων ευκαιριών μακριά από φυλετικές διακρίσεις, προκαταλήψεις και στερεότυπα. 

Χρήσιμα Links

Q

Στοιχεία Επικοινωνίας

Quantum Business & IT Solutions
Αριθμός ΓΕΜΗ: 148464501000

Αθήνα: Περικλέους 30-32, Σύνταγμα 105 62

Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 53 & Καρόλου Ντηλ, 54623

211 210 40 50
info@quantum.gr

Δευτέρα - Παρασκεύη: 09:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.