5 Σεπτεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Φιλανθρωπίας

H 5η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί με γενική απόφαση του ΟΗΕ ως η Διεθνής Ημέρα Φιλανθρωπίας. Στόχος της ημέρας αυτής είναι να τιμήσει όλους εκείνους τους ανθρώπους που ανιδιοτελώς βοηθούν τους συνανθρώπους μας εκείνους οι οποίοι έχουν ανάγκη. Η φιλανθρωπία και ο εθελοντισμός είναι δύο έννοιες πολύ σημαντικές διότι εξασφαλίζουν ισχυρούς και αληθινούς δεσμούς ανάμεσα στα μέλη της κοινωνίας και βοηθούν στην εξάλειψη των ταξικών ανισοτήτων. 

Η φιλανθρωπία μάλιστα, απέδειξε όχι μόνο ότι μπορεί να ενισχύσει τους κοινωνικούς δεσμούς αλλά ότι είναι ικανή να να λειτουργήσει ευεργετικά σε στιγμές κρίσης. Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο παράδειγμα της χώρας μας, όπου μετά την έξαρση των δασικών πυρκαγιών εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών κινητοποιήθηκαν και βοήθησαν τους πυρόπληκτους συμπολίτες τους. Μάλιστα, ο τρόπος που οργανώθηκαν και ενήργησαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι κάτι περισσότερο από αξιοθαύμαστος. Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και πιο συγκεκριμένα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημερώθηκε όλος ο κόσμος για τις ανάγκες που προέκυπταν καθώς και για τον τρόπο που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμοι. Το αποτέλεσμα; Συλλέχθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες είδη πρώτης ανάγκης που υπερκάλυψαν τις ανάγκες των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας. 

Εμείς στην Quantum BITS, δεν πιστεύουμε απλά στην έννοια της φιλανθρωπίας αλλά την κάνουμε πράξη σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας. Στην Quantum BITS, ιεραρχούμε πολύ ψηλά την εταιρική κοινωνική ευθύνη και για το λόγο αυτό προσφέρουμε δωρεάν τις υπηρεσίες μας σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται στα πρώτα βήματα της καριέρας ή της επιχειρηματικής τους προσπάθειας. Πιο συγκεκριμένα, τόσο ο ΙΤ Director μας Γιώργος Κοσνετζώφ όσο και η Accounting Director, Αναστασία Χαλκίδου συμμετέχουν στο εγχείρημα της Action Finance Initiative (AFI) να στηρίξουν νέους επιχειρηματίες μοιράζοντας τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους ως mentors των νέων επιχειρηματιών. Παράλληλα, το τμήμα του Accounting της Quantum μέσω της Αναστασίας Χαλκίδου και του Παναγιώτη Γουρνά (Accounting Manager) παρέχουν τις εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές τους υπηρεσίες δωρεάν στις ωφελούμενες ομάδες του Social Dynamo του ιδρύματος Μποδοσάκη. 

Αποτελεί βασικό κομμάτι της αποστολής μας και του οράματος μας, να στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας γιατί πιστεύουμε σε μια κοινωνία χωρίς ανισότητες όπου ο κάθε άνθρωπος θα έχει τη δυνατότητα να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα. 

Χρήσιμα Links

Q

Στοιχεία Επικοινωνίας

Quantum Business & IT Solutions
Αριθμός ΓΕΜΗ: 148464501000

Αθήνα: Περικλέους 30-32, Σύνταγμα 105 62

Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 53 & Καρόλου Ντηλ, 54623

211 210 40 50
info@quantum.gr

Δευτέρα - Παρασκεύη: 09:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.