5 Σεπτεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Φιλανθρωπίας

Η 5η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως η διεθνής ημέρα φιλανθρωπίας.

Είναι μία επέτειος που τιμά και αναδεικνύει όλους όσους έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην ανιδιοτελή προσφορά, αλλά και εκείνους που στην καθημερινότητά τους, με κάθε ευκαιρία, βοηθούν τον συνάνθρωπο που το έχει ανάγκη.

Φιλανθρωπία, αλληλεγγύη, εθελοντισμός είναι έννοιες αλληλένδετες. Στην Quantum BITS, στηρίζουμε ενεργά πρωτοβουλίες που έχουν δημιουργηθεί πάνω σε αυτό το τρίπτυχο.

Μία από αυτές είναι και το Communitism. Ο Άγγελος, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του οργανισμού, μας μίλησε και μας παρουσιάσει το σκεπτικό που τους οδήγησε σε αυτό το εγχείρημα!

Τι είναι το Communitism και πώς γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του;

Το Communitism είναι ένα πρότζεκτ αναστήλωσης και διατήρησης διατηρητέων κτιρίων της Αθήνας μέσω του οποίου δημιουργούνται κοινότητες ανθρώπων που συνυπάρχουν και συνεργάζονται. Γεννήθηκε στο μυαλό της πολιτικής μηχανικού Νατάσσας Δουρίδα σε συνεργασία με αντίστοιχαευρωπαϊκά κέντρα.

Βάσει της εμπειρίας σας, στην Ελλάδα υπάρχει διάθεση για εθελοντισμό; Είναι ανεπτυγμένο το αίσθημα της φιλανθρωπίας;

Υπάρχει μια μερίδα συνανθρώπων μας που μεγαλώνει ολοένα η οποία ενδιαφέρεται για τα κοινά και προσφέρει το χρόνο και κόπο της. Σίγουρα σαυτό έχει συμβάλει η συνεχομένη Ελληνική κρίση και το προσφυγικό. Οι άνθρωποι της κοινότητας του Communitism συμμετέχουν σε διάφορες κοινωνικές ομάδες που ασχολούνται με εθελοντισμό και φιλανθρωπία.

Ποιες δράσεις σας θα ξεχωρίζατε;

Ό,τι κάνουμε είναι σημαντικό για μας. Έχουμε συνεργαστεί και βοηθήσει ομάδες προσφύγων στην Αθήνα, κάνουμε μια πληθώρα δωρεάν εκδηλώσεων που φέρνει κοντά τους κατοίκους της Αθήνας, συνεργαζόμαστε και συνομιλούμε με διάφορα Ευρωπαϊκά πολιτιστικά πρότζεκτ, και φυσικά διατηρούμε στη ζωή ένα τεράστιο νεοκλασικό στην καρδιά της Αθήνας.

Πώς μπορεί κάποιος να υποστηρίξει/συμμετάσχει στο Communitism; 

Ο καλύτερος τρόπος είναι να έρθει να μας γνωρίσει από κοντά και να δείξει ενδιαφέρον για το έργο μας. Τα υπόλοιπα γίνονται οργανικά. Η κοινότητα του Communitism μεγαλώνει συνεχώς και είναι πάντα ανοιχτή σε νέα μέλη!

Μπορείτε να βρείτε το Communitism: 

https://communitism.space/

https://www.facebook.com/communitism/ 

https://www.instagram.com/communitism 

Χρήσιμα Links

Q

Στοιχεία Επικοινωνίας

Quantum Business & IT Solutions
Αριθμός ΓΕΜΗ: 148464501000

Αθήνα: Περικλέους 30-32, Σύνταγμα 105 62

Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 53 & Καρόλου Ντηλ, 54623

211 210 40 50
info@quantum.gr

Δευτέρα - Παρασκεύη: 09:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.