5 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

«Η μεταμόρφωση της εκπαίδευσης ξεκινά από τους δασκάλους» είναι το μότο της φετινής 5ης Οκτωβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας των Εκπαιδευτικών.

Ο ρόλος των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων είναι καθοριστικός στη ζωή κάθε παιδιού.

Στην Quantum BITS συνεργαζόμαστε με «Τα Σαΐνια της Λίνας», ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο που επιδιώκει να θέσει στέρεες βάσεις στους μικρούς μαθητές για τη μετέπειτα μόρφωση και ζωή τους.

Ας δούμε λοιπόν τι έχουν να πουν οι ειδικοί.

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των εκπαιδευτικών προσχολικής αγωγής στη ζωή ενός παιδιού;

Ο ρόλος των εκπαιδευτικών της προσχολικής αγωγής είναι εξαιρετικά σημαντικός καθόσον είναι αυτοί/-ές που εισάγουν τα παιδιά στην εκπαιδευτική διαδικασία. Με την ευκαιρία αυτή, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο προσδιορισμός “προσχολική αγωγή” θα πρέπει να αλλάξει ως προς ποιες ηλικίες απευθύνεται, καθόσον, οι ηλικίες προνήπια-νήπια φοιτούν πλέον υποχρεωτικά στα Νηπιαγωγεία, έχουν ακαδημαϊκό πρόγραμμα, ελέγχονται από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και γενικά είναι εντεταγμένα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Επομένως, κανονικά η προσχολική αγωγή θα πρέπει να αφορά τις προ-Νηπιαγωγείου ηλικίες, κάτι που επί του παρόντος -δυστυχώς- δεν έχει δρομολογηθεί.

Πρέπει οι δάσκαλοι να είναι οι «δεύτεροι γονείς» των παιδιών;

Όσον αφορά το ερώτημα αν οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι “δεύτεροι γονείς” για τα παιδιά, είναι ένα θέμα που σηκώνει πολύ συζήτηση αλλά, ως γενική άποψη, η θέση μας είναι ότι τα παιδιά έχουν τους γονείς τους οι οποίοι είναι και οι πρώτοι παιδαγωγοί-εκπαιδευτικοί που έρχονται σε επαφή τα παιδιά, και ο ρόλος των εκπαιδευτικών του σχολείου θα πρέπει να είναι πρωταγωνιστικός ως προς το ακαδημαϊκό κομμάτι και συμπληρωματικός ως προς τα λοιπά παρέχοντας στους γονείς την απαραίτητη πληροφόρηση ώστε να προληφθούν-μετριαστούν-θεραπευτούν τυχόν προβλήματα.

Ποια είναι η φιλοσοφία σας στα «Σαΐνια της Λίνας»;

Ερχόμενοι τώρα στη φιλοσοφία του Νηπιαγωγείου μας, ο στόχος μας είναι τα παιδιά να είναι χαρούμενα, να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους όσο το δυνατόν περισσότερο, να αυτοεξυπηρετούνται, να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, να είναι μέλη της ομάδας και να προετοιμαστούν με τον καλύτερο τρόπο για το επόμενο βήμα τους που είναι η φοίτηση στο Δημοτικό σχολείο. Σε ό,τι αφορά τους γονείς, θέλουμε αυτούς που ενδιαφέρονται πραγματικά για την πρόοδο των παιδιών τους και όχι αυτούς που απλά θέλουν να τα έχουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον.

Μπορείτε να βρείτε τα «Σαΐνια της Λίνας» στο http://tasainiathslinas.gr/ και στο Facebook.

Χρήσιμα Links

Q

Στοιχεία Επικοινωνίας

Quantum Business & IT Solutions
Αριθμός ΓΕΜΗ: 148464501000

Αθήνα: Περικλέους 30-32, Σύνταγμα 105 62

Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 53 & Καρόλου Ντηλ, 54623

211 210 40 50
info@quantum.gr

Δευτέρα - Παρασκεύη: 09:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.