Οι ιστοσελίδες, σήμερα, λειτουργούν σαν την «ψηφιακή βιτρίνα» της επιχείρησης σας. Αυτό σημαίνει πως για να προσεγγίσετε πελάτες, θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα σας, αφού είναι και η πρώτη εντύπωση του πελάτη για εσάς. Πολλοί ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων βασίζονται αποκλειστικά στην ιστοσελίδα τους, για να έχουν μια σταθερή ροή επισκεπτών και να αναπτύξουν το ”brand” τους.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη μιας ιστοσελίδας, οι περισσότεροι από τους ίδιους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων πιστεύουν ότι δεν μπορούν να έχουν όλα τα στοιχεία που έχουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις στις ιστοσελίδες τους. Όμως αυτό δεν είναι αλήθεια. Γιατί;

-         Γιατί υπάρχει το WordPress;

Το WordPress είναι μια δωρεάν πλατφόρμα που κυριαρχεί στον τομέα του Web Development. Ουσιαστικά είναι ένα "σύστημα διαχείρισης περιεχομένου" (CMS), λόγω της ικανότητάς του να σας επιτρέπει να δημιουργείτε και να οργανώνετε εύκολα όλες τις σελίδες, τις φωτογραφίες και τα βίντεο που ανεβάζετε στον ιστότοπο σας. Παρακάτω σας αναφέρουμε του 5 βασικούς λόγους για να στήσετε την σελίδα σας με το WordPress:

 

    1.   Εύκολη προσαρμογή της σελίδας με «θέματα» και «plug-ins»

 

Ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το WordPress δεν είναι ούτε σχεδιαστές ιστοσελίδων ούτε προγραμματιστές. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να χρησιμοποιούν το WordPress χωρίς προηγούμενη γνώση σχεδιασμού ή ανάπτυξης ιστοσελίδων.

Τα θέματα του WordPress είναι εύκολο να προσαρμοστούν επειδή πολλοί από αυτούς έρχονται με το δικό τους πίνακα επιλογών που σας επιτρέπει να αλλάξετε χρώματα, να ανεβάσετε το λογότυπο σας, να αλλάξετε το φόντο, να δημιουργήσετε όμορφες ρυθμιστικές γραμμές και να το προσαρμόσετε στις ανάγκες σας εύκολά και γρήρορα.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε προσαρμοσμένες λειτουργίες στην ιστοσελίδα σας WordPress χρησιμοποιώντας plug-ins. Τα plug-ins του WordPress είναι σαν εφαρμογές για τον ιστότοπό σας, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε προηγμένες λειτουργίες όπως αναλυτικά στοιχεία, φόρμες επικοινωνίας, περιοχή μέλους και πολλά άλλα. Ακριβώς όπως τα θέματα, υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν και premium plug-ins διαθέσιμα για να χρησιμοποιήσετε.

 

     2.   Είναι SEO  Friendly

 

Το WordPress έχει γραφτεί χρησιμοποιώντας κώδικα υψηλής ποιότητας και παράγει σημασιολογική σήμανση. Σε μη-geek όρους, αυτό κάνει το Google και άλλες μηχανές αναζήτησης να λατρεύουν το WordPress.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ιστοσελίδες WordPress τείνουν να κατατάσσονται υψηλότερα από ό, τι άλλες στις μηχανές αναζήτησης. Ακόμα υπάρχουν πολλά βοηθητικά plugins, όπως το Yoast SEO, που σε βοηθούν να αναπτύξεις την σελίδα σου με στόχο την καλύτερη αναγνωρισιμότητα της από τις μηχανές αναζήτησης.

 

     3.   Είναι απόλυτα ασφαλές

 

Το WordPress αναπτύσσεται με γνώμονα την ασφάλεια και θεωρείται μια πολύ ασφαλής πλατφόρμα για τη λειτουργία μιας ιστοσελίδας, με συνεχόμενα updates. Ωστόσο, όπως και ο πραγματικός κόσμος, το Διαδίκτυο μπορεί να είναι ένα αβέβαιο μέρος.

Για να προστατεύσετε τον ιστότοπό σας πλήρως, υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το κάνετε ακόμα πιο ασφαλές.

Αντίστοιχα υπάρχουν και σε αυτόν τον τομέα plug-ins, όπως το Wordfence, που χρησιμοποιείται στις ιστοσελίδες μας για να προστατεύσουμε από κοινές απειλές, όπως παραβιάσεις και κακόβουλα λογισμικά.

 

     4.   Μπορεί να χειριστεί διαφορετικούς τύπους πολυμέσων

 

Το WordPress δεν περιορίζεται μόνο στη σύνταξη κειμένου. Έρχεται με ένα ενσωματωμένο μέσο μεταφόρτωσης μέσων για τη διαχείριση εικόνων, αρχείων ήχου και βίντεο.

Υποστηρίζει ιστότοπους με δυνατότητα «Embed» που σημαίνει ότι μπορείτε να ενσωματώσετε βίντεο YouTube, φωτογραφίες Instagram, Tweets και ήχο Soundcloud, Spotify, μόλις επικολλήσετε τη διεύθυνση URL στο πρόγραμμα επεξεργασίας μηνυμάτων.

 

     5.   Είναι “open-source” λογισμικό!

 

"Ανοικτού κώδικα" απλά σημαίνει ότι οι προγραμματιστές μπορούν να συνεισφέρουν στο λογισμικό WordPress με τη μορφή plug-ins, θεμάτων και ενημερώσεων. Πώς σας ωφελεί; Το σύστημα βελτιώνεται όλο και περισσότερο και μια νέα προσθήκη plug-in δεν σας κοστίζει ούτε ένα σεντ.

Έτσι ένας προγραμματιστής έχει την ελευθερία να κάνει «custom» προσθήκες στην ιστοσελίδα που στήνει και να αναλώνει τον χρόνο του σε καινούρια προγραμματιστικά projects.

 

Είτε κάνετε τα πρώτα σας βήματα ως επιχειρηματίας είτε η μικρή επιχείρησή σας μεγαλώνει, θέλετε έναν ιστότοπο που μεγαλώνει όπως εσείς. Το WordPress σας δίνει αυτή την επιλογή.