5 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η 5η Ιουνίου έχει οριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η ημέρα αυτή έχει στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. 

Η έξαρση της πανδημίας του COVID 19, μας έκανε να αναλογιστούμε την αξία της φύσης και το ότι τα τρόφιμα που τρώμε, ο αέρας που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε, το κλίμα, προέρχονται από αυτήν και καθιστούν τον πλανήτη μας κατοικήσιμο.  

Την άποψη αυτή, υιοθετεί ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Και το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από το ότι μία μεγάλη μερίδα καταναλωτών δεν αναζητούν πλέον μόνο επιχειρήσεις με υψηλή ποιότητα προϊόντων ή υπηρεσιών και θετική συσχέτιση τιμής-ποιότητας. Οι καταναλωτές θέλουν πλέον να επιλέγουν για τις αγορές τους κοινωνικά υπεύθυνες επιχειρήσεις που σέβονται το περιβάλλον και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του. 

Η Quantum BITS με υψηλό αίσθημα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και σεβασμό στο περιβάλλον έχει υιοθετήσει ένα οικολογικό μοντέλο λειτουργίας ολόκληρης της επιχείρησης με στοχευμένες δράσεις και συγκεκριμένα: 

  • Έχει ελαχιστοποιήσει τη χρήση του χαρτιού με αποτέλεσμα οι μόνες εκτυπώσεις που γίνονται είναι οι απολύτως αναγκαίες.  
  • Όλοι οι servers της εταιρείας μεταφέρθηκαν στο cloud σε παρόχους που τροφοδοτούνται, σε ποσοστό άνω του 90%, από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.  
  • Παράλληλα, αποτελεί πολιτική της εταιρείας η προτεραιοποίηση της ανακύκλωσης, από τα scrap έγγραφα μέχρι τις συσκευασίες που χρησιμοποιούνται.  
  • Από το 2021 έχουν πλέον αντικατασταθεί όλοι οι  λαμπτήρες με LED. 

Στην Quantum BITS, αποτελεί βασική μας αξία ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι ταυτόσημη με την προστασία της ανθρώπινης ζωής  για το λόγο αυτό δεν τηρούμε απλά τα μέτρα προστασίας αλλά έχουμε διαμορφώσει συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης που εξασφαλίζει μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης στους συνεργάτες μας. 

Χρήσιμα Links

Q

Στοιχεία Επικοινωνίας

Quantum Business & IT Solutions
Αριθμός ΓΕΜΗ: 148464501000

Αθήνα: Περικλέους 30-32, Σύνταγμα 105 62

Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 53 & Καρόλου Ντηλ, 54623

211 210 40 50
info@quantum.gr

Δευτέρα - Παρασκεύη: 09:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.