29 Ιουλίου: Διεθνής Ημέρα Διαχειριστή Συστημάτων

29 Ιουνίου, την τελευταία Παρασκευή του Ιουλίου, γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Διαχειριστή Συστημάτων (System Administrator)! 

Είναι μία επέτειος που καθιερώθηκε από τον Ελληνοαμερικανό Τεντ Κεκάτος, που ήθελε με αυτόν τον τρόπο να αναδείξει τη δουλειά των επαγγελματιών του κλάδου της πληροφορικής. Οι System Administrators είναι οι στυλοβάτες των υπολογιστικών συστημάτων και ταυτόχρονα οι συνδετικοί κρίκοι μεταξύ αυτών και των χρηστών τους. Η συντήρηση, ο έλεγχος και η διασφάλιση της εύρυθμης και αξιόπιστης λειτουργίας των συστημάτων μιας εταιρείας ή ενός οργανισμού αποτελούν βασικές αρμοδιότητες των SysAdmin τους. 

Ας δούμε τι έχει να πει και ο δικός μας Senior IT Officer και SysAdmin, Χάρης Νταρζάνος. 

Γιατί είναι σημαντική η δουλειά του System Administrator; 

Το πόστο του SA αποτελεί έναν βασικό πυλώνα λειτουργίας μιας εταιρείας ή ενός οργανισμού, καθώς στην εποχή της τεχνολογικής άνθισης που βιώνουμε, τα περισσότερα (αν όχι όλα) εξαρτώνται από την εύρυθμη λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων. Επομένως, θεωρώ πως είναι μια πολύ σημαντική δουλειά αναφορικά με την επίτευξη των στόχων μιας επιχείρησης, για παράδειγμα. 

Πέρα από τεχνικές γνώσεις, τι άλλες δεξιότητες πρέπει να έχει ένας καλός SysAdmin; 

Θεωρώ ότι είναι αρκετά βοηθητικό σε αυτή τη δουλειά το να αναπτύξει κάποιος τις κοινωνικές του δεξιότητες, καθώς διευκολύνει την επικοινωνία και την επαφή με τον εκάστοτε πελάτη ή συνάδελφο, ώστε να είναι ξεκάθαρος και στην άλλη πλευρά ο εντοπισμός και η σοβαρότητα ενός τεχνικού προβλήματος και πώς επιλύθηκε. 

Στην QuantumBITS πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να αναδεικνύεται και να επιβραβεύεται η δουλειά όλων των επαγγελματιών, ιδιαίτερα εκείνων των οποίων η εργασία γίνεται σιωπηλά, στο παρασκήνιο. Άλλωστε όλοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του παζλ που συνθέτει μία επιτυχημένη και υγιή επιχείρηση. 

Χρήσιμα Links

Q

Στοιχεία Επικοινωνίας

Quantum Business & IT Solutions
Αριθμός ΓΕΜΗ: 148464501000

Αθήνα: Περικλέους 30-32, Σύνταγμα 105 62

Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 53 & Καρόλου Ντηλ, 54623

211 210 40 50
info@quantum.gr

Δευτέρα - Παρασκεύη: 09:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.