27 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Ο τουρισμός ανοίγει τους ορίζοντες, προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και μας φέρνει σε επαφή με νέα μέρη και ανθρώπους. Παράλληλα αποτελεί μία από τις «βαριές» βιομηχανίες της παγκόσμιας οικονομίας. Μία βιομηχανία που, τα τελευταία δύο χρόνια, έχει πληγεί όσο λίγες.

Η Athens Express, σταθερός συνεργάτης της Quantum BITS, είναι ένα από τα ιστορικότερα ταξιδιωτικά πρακτορεία της χώρας, με πάνω από 75 χρόνια παρουσίας στον κλάδο.
Μιλήσαμε με τον κ. Άλεξ Κατάρα και την κα Χριστίνα Κατάρα. Ας δούμε τι έχουν να πουν οι ειδικοί.

Πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον τουρισμό, μετά τον Covid; Επανήλθαμε φέτος σε επίπεδα προ του ιού;

Α.Κ.: Φαινομενικά έχει επανέλθει, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σε ορισμένες περιπτώσεις το έχει ξεπεράσει κιόλας. Η πραγματικότητα είναι πως δεν ισχύει για όλους αυτό, μιας και ορισμένες αγορές δεν έχουν επανέλθει (βλ. Κίνα, Ρωσία κλπ.), ενώ άλλες ναι.

Χ.Κ.: Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που μπορέσαμε να δουλέψουμε, μιας και άνοιξαν τα σύνορα για όλες τις χώρες. Ήταν μια χρονιά προσαρμογής, γιατί δεν ξέραμε πώς θα εξελιχθεί το καλοκαίρι με τα μέτρα για τον Covid, αλλά και τον πόλεμο στην Ρωσία. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έφυγε πολύς κόσμος από τον κλάδο και δυσκολευτήκαμε να βρούμε προσωπικό.  Σαν Athens Express δεν είμαστε στα ίδια επίπεδα που ήμασταν προ του ιού, αλλά σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τα τελευταία δύο χρόνια.

Βάσει της εμπειρίας σας, ποιες είναι οι εθνικότητες που διαχρονικά προτιμούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους;

Χ.Κ.: Στην Ελλάδα έρχονται πολλοί Ευρωπαίοι που έχουν ξαναέρθει και φέτος πολλοί Αμερικάνοι, μιας και έχουν περισσότερες πτήσεις.

Α.Κ.: Διαχρονικά οι Άγγλοι, Γερμανοί, Γάλλοι και Αμερικανοί.

Το φετινό θέμα της Ημέρας Τουρισμού είναι «Επανεξετάζοντας τον τουρισμό». Ποιες θεωρείτε ότι είναι οι βασικές παθογένειες του κλάδου που μπορούμε όλοι να συμβάλουμε προκειμένου να αλλάξουν;

Α.Κ.: Η σωστή εκπαίδευση και κατάρτιση ανθρώπων, να δώσουμε μεγαλύτερη βάση στο τεχνολογικό τομέα προσέλκυσης κόσμου, η διαφοροποίηση του προϊόντος (υπάρχουν πολλά νησιά και προορισμοί στην ενδοχώρα που μένουν αναξιοποίητα).

Καλύτερες υποδομές στα υπάρχοντα (Μύκονος και Σαντορίνη κυρίως), καλύτερη συνδεσιμότητα μεταξύ προορισμών, παράταση της τουριστικής σεζόν και καλύτερη αξιοποίηση του φυσικού πλούτου, προστασία του περιβάλλοντος.

Χ.Κ.: Να αρχίσουμε να προωθούμε την Ελλάδα σαν προορισμό για όλο το χρόνο και όχι μόνο τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Τι υπηρεσίες προσφέρει η Athens Express;

Είμαστε incoming destination management company και προσφέρουμε όλα τα τουριστικά προϊόντα που συνδέονται με την Ελλάδα (κρουαζιέρες, εκδρομές, κλπ).
Προσφέρουμε ταξιδιωτικά πακέτα για κόσμο από το εξωτερικό που θέλει να έρθει στην Ελλάδα.

Μπορείτε να βρείτε την Athens Express στο https://athens-express.gr/, στο Facebook, το Instagram και το Linkedin.

Χρήσιμα Links

Q

Στοιχεία Επικοινωνίας

Quantum Business & IT Solutions
Αριθμός ΓΕΜΗ: 148464501000

Αθήνα: Περικλέους 30-32, Σύνταγμα 105 62

Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 53 & Καρόλου Ντηλ, 54623

211 210 40 50
info@quantum.gr

Δευτέρα - Παρασκεύη: 09:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.