27 Ιουνίου: Παγκόσμια ημέρα μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν πάνω από το 90% των επιχειρήσεων διεθνώς και εργοδοτούν περί το 60-70% του πληθυσμού. Δικαίως θεωρούνται ο πυρήνας της παγκόσμιας οικονομίας. 

Με το σκεπτικό της ανάδειξης των παραπάνω, ο ΟΗΕ όρισε την 27η Ιουνίου ως Παγκόσμια ημέρα μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Μάλιστα, η φετινή θεματική της ημέρας είναι η Ανθεκτική Ανάκαμψη. Τα τελευταία χρόνια η συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία, τον πόλεμο και φυσικά, την κλιματική αλλαγή. 

Στην Quantum, θεωρούμε ότι η βιωσιμότητα δεν αφορά μόνο την κλιματική αλλαγή αλλά το γενικότερο τρόπο σκέψης που φέρνει την ευημερία του συνόλου στο επίκεντρο.  

Γιατί είναι σημαντικό οι ΜΜΕ να υιοθετήσουν βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές; 

Πίσω από κάθε επιχείρηση βρίσκονται άνθρωποι, μέλη της ίδιας παγκόσμιας κοινωνίας γι’ αυτό και είναι χρέος του καθενός από εμάς να συμβάλλει σε αυτήν την ανθεκτική ανάκαμψη στον βαθμό που δύναται. 

Για εμάς στην Quantum η βιωσιμότητα ήταν πάντα εκεί. Τόσο σε επίπεδο εταιρικής κουλτούρας με τη σύμπραξη υπηρεσιών λογιστικής και πληροφορικής όσο και σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Η αποστολή μας για συνεχή ψηφιοποίηση και εξέλιξη τόσο ενδοεταιρικά, αλλά και για τους πελάτες μας συμβάλει αποφασιστικά στη μείωση του αποτυπώματος μας στον πλανήτη αλλά και στη δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων.  

Για εμάς, είναι πολύ σημαντική η τεχνογνωσία και η έμπνευση που αντλούμε από τη μεγάλη βάση των μη κερδοσκοπικών οργανισμών που συνεργαζόμαστε. Οι άνθρωποι των οργανισμών αυτών είναι ήδη πολύ εξοικειωμένοι με τη διαχείριση αυτών των ποιοτικών στόχων και πρωτοπορούν στην υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών στις οργανώσεις τους. Στην ουσία, μέσω των δραστηριοτήτων τους, έδιναν ανέκαθεν αξία στις παραμέτρους που όλοι εμείς συζητάμε σήμερα. Οπότε, είναι πολύ σημαντικό να μιμηθούμε τις καλές πρακτικές τους και να εφαρμόσουμε την τεχνογνωσία τους και στην κερδοσκοπική βιομηχανία. 

Στην Quantum, πιστεύουμε ότι η βιωσιμότητα είναι ο μοναδικός δρόμος, τόσο προς την προσωπική ευημερία και την κοινωνική υπευθυνότητα, όσο και προς την επιχειρηματική μακροημέρευση. Οι επιχειρήσεις -ιδίως οι μικρομεσαίες- ανθίζουν και εξελίσσονται μέσα στην κοινωνία και παράλληλα με αυτή και αποτελούν βασικό πυλώνα για μια επιτυχημένη, ανθεκτική ανάκαμψη.  

Μπορείτε να βρείτε όλες τις δράσεις μας σχετικά με τη βιωσιμότητα χρησιμοποιώντας το #QuantumBITSCSR 

Χρήσιμα Links

Q

Στοιχεία Επικοινωνίας

Quantum Business & IT Solutions
Αριθμός ΓΕΜΗ: 148464501000

Αθήνα: Περικλέους 30-32, Σύνταγμα 105 62

Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 53 & Καρόλου Ντηλ, 54623

211 210 40 50
info@quantum.gr

Δευτέρα - Παρασκεύη: 09:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.