24 Ιανουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης 

«Η εκπαίδευση αποτελεί θεμέλιο λίθο κάθε βιώσιμης και ανθεκτικής κοινωνίας». Πιστή σε αυτό το μότο, τον Δεκέμβριο του 2018 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών όρισε την 24η Ιανουαρίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης. 

Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 72 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 12 ετών δεν πηγαίνουν σχολείο. Παράλληλα, ο αριθμός των αναλφάβητων ενηλίκων παγκοσμίως ξεπερνά τα 759 εκατομμύρια. Μπορεί στις χώρες του «πρώτου κόσμου» συχνά να είμαστε σε θέση να αγνοούμε το πρόβλημα, όμως για ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη η εκπαίδευση δεν είναι κάτι δεδομένο. 

Η 24η Ιανουαρίου είναι μία μέρα αφιερωμένη στην ανάδειξη της σημασίας της, την αναγωγή της σε θεμελιώδες δικαίωμα και την καθιέρωσή της ως δημόσιο αγαθό. Είναι αξίες καθολικές που φυσικά ισχύουν κάθε εποχή του χρόνου. Η θέσπιση μιας παγκόσμιας ημέρας δεν αποτελεί παρά μία καλή αφορμή για να τις θυμηθούμε. 

Στην Quantum BITS θέλουμε να προβάλουμε δύο πρωτοβουλίες που στηρίζουμε έμπρακτα καθώς πρεσβεύουν υποδειγματικά τις παραπάνω αξίες. 

#TF4Women 

Στόχος του #TF4Women είναι να εντάξει τις γυναίκες πρόσφυγες στον χώρο της τεχνολογίας. Μέσω σεμιναρίων και προσωπικής καθοδήγησης από επαγγελματίες του κλάδου, οι συμμετέχουσες όχι μόνο αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους, αλλά προετοιμάζονται επαρκώς για να βγουν στην αγορά εργασίας. 

Ένας από τους εθελοντές μέντορες είναι και ο cofounder της Quantum, Γιώργος Κοσνετζώφ. Το έργο των Techfugees βασίζεται στους εθελοντές του, στους ανθρώπους δηλαδή που πιστεύουν ότι ο διαμοιρασμός της γνώσης είναι προς όφελος όλων και η αλλαγή που θέλουν να δουν στον κόσμο ξεκινάει από τις πράξεις των ίδιων. 

Science United Project 

Αντίστοιχα, το Science United Project (SUP) απευθύνεται στα παιδιά που ζουν στους προσφυγικούς καταυλισμούς και στερούνται ισότιμων ευκαιριών στη μόρφωση. Προσφέρει εκπαιδευτικό υλικό και εξοπλισμό για την διδασκαλία των φυσικών επιστημών, με στόχο να κάνει τους μικρούς μαθητές να γνωρίσουν, να κατανοήσουν και να αγαπήσουν τις επιστήμες – και ίσως κάποιοι να βρουν μία κλίση που ειδάλλως δε θα είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν. 

Η Quantum BITS προσφέρει υπηρεσίες marketing στο Science United Project. Διότι και σε αυτήν την περίπτωση, οι εθελοντές είναι εκείνοι που κρατάνε το πρόγραμμα ζωντανό. Και για να βρεθούν άνθρωποι που θέλουν να το στηρίξουν, πρέπει η πρωτοβουλία να ακουστεί. 

Χρήσιμα Links

Q

Στοιχεία Επικοινωνίας

Quantum Business & IT Solutions
Αριθμός ΓΕΜΗ: 148464501000

Αθήνα: Περικλέους 30-32, Σύνταγμα 105 62

Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 53 & Καρόλου Ντηλ, 54623

211 210 40 50
info@quantum.gr

Δευτέρα - Παρασκεύη: 09:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.