Διάφοροι ιστότοποι ήταν μη διαθέσιμοι την Παρασκευή αφού το Cloudflare παρουσίασε διακοπές λειτουργίας σε τμήματα του δικτύου του. Το πρόβλημα προκλήθηκε από μια αλυσιδωτή αντίδραση στα συστήματα Cloudflare για τη δρομολόγηση της ιντερνετικής κίνησης. Κάποια παραδείγματα ιστοσελίδων που επηρεάστηκαν είναι οι Shopify, Politico, Discord και League of Legends, σύμφωνα με την TechCrunch.

 

Το Cloudflare είπε ότι η διακοπή δεν ήταν αποτέλεσμα επίθεσης. Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει αντιμετωπίσει τη βασική αιτία και παρακολουθεί τα συστήματα σταθερότητας. Η διακοπή λειτουργίας φαίνεται να διήρκεσε περίπου 23 λεπτά.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cloudflare, John Graham-Cumming, έδωσε πρόσθετες πληροφορίες σε μια δημοσίευση στο blog την Παρασκευή το απόγευμα. Η εταιρεία εργαζόταν πάνω σε ενα μη συσχετιζόμενο πρόβλημα με τα συστήματά της και κατά λάθος ρύθμισε όλη την κίνηση των δεδομένων να περάσει από μια τοποθεσία στην Ατλάντα των ΗΠΑ. Η λάθος αλλαγή υπερφόρτωσε το σύστημα, την «ραχοκοκαλιά» ιδιωτικών γραμμών που μεταφέρει δεδομένα εκτός του δημόσιου ιντερνετ και οδήγησε σε προβλήματα σε άλλα σημεία του παγκόσμιου δικτύου κέντρων δεδομένων της εταιρείας.

 

Η εταιρεία απολογήθηκε για τη διακοπή και δήλωσε ότι έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην συμβεί κάτι αντίστοιχο ξανά στο μέλλον, μέσω μιας ανάρτησης του Graham-Cumming.

 

Το Cloudflare είναι μια πλατφόρμα κλειδί παγκοσμίως σε οτι αφορά την web υποδομή, που συντελεί στην ασφάλεια  των ιστότοπων από επιθέσεις που μπορούν να τους βγάλουν εκτός σύνδεσης, καθώς και στην δρομολόγηση τεράστιου όγκου διαδικτυακής κίνησης.

 

Πηγή: Cnet