15 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή

Ικανοποίηση των βασικών αναγκών, ασφάλεια, πληροφόρηση και επιλογή: Τα 4 βασικά καταναλωτικά δικαιώματα.

Κάθε χρόνο, στις 15 Μαρτίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, με στόχο να καλλιεργήσει την καταναλωτική συνείδηση στους νεότερους και να υπενθυμίσει τα θεμελιώδη δικαιώματα στους μεγαλύτερους.

Φέτος, τα μέλη των Consumers International, της μεγαλύτερης διεθνούς κοινοπραξίας υπεράσπισης καταναλωτών, αποφάσισαν ότι το θέμα της παγκόσμιας ημέρας για το 2022 θα είναι η «Δίκαιη ψηφιακή οικονομία».

Στον αναπτυσσόμενο κόσμο, το ποσοστό των κατόχων λογαριασμών που στέλνουν και λαμβάνουν πληρωμές ψηφιακά έχει αυξηθεί σημαντικά και αναμένεται ως το 2024, οι χρήστες των ψηφιακών τραπεζικών υπηρεσιών αναμένεται να έχουν ξεπεράσει τα 3,6 δισεκατομμύρια.

Αυτή η ραγδαία αύξηση φέρνει νέα δεδομένα τόσο στις πληρωμές και στα δάνεια, όσο και στη διαχείριση της περιουσίας των πολιτών. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι εκείνοι που δεν είναι ακόμα πλήρως εξοικειωμένοι με την τεχνολογία βρίσκονται εκτεθειμένοι σε αρκετούς πρωτόγνωρους κινδύνους. Όροι όπως το phishing, το hacking, οι απάτες και οι ψηφιακές κλοπές, τα τελευταία χρόνια έχουν μπει εξίσου δυναμικά στην καθημερινότητά μας.

Στην Quantum πιστεύουμε ότι η τεχνολογία και η ψηφιοποίηση συνδέονται άρρηκτα με την πρόοδο σε όλους τους τομείς. Παρόλα αυτά, απαραίτητος παράγοντας είναι η εκπαίδευση.

Γι’ αυτό και επενδύουμε και στα δύο. Εξοπλίζουμε τους πελάτες μας με σύγχρονα και εύχρηστα ψηφιακά περιβάλλοντα που ανταποκρίνονται στις εξατομικευμένες ανάγκες τους. Παρέχουμε επιμόρφωση, προκειμένου να είναι σε θέση να τα χρησιμοποιούν με ευκολία και ασφάλεια. Τέλος, είμαστε δίπλα τους, παρέχοντας τεχνική υποστήριξη, για όποιο ζήτημα προκύψει κατά τη χρήση τους.

Χρήσιμα Links

Q

Στοιχεία Επικοινωνίας

Quantum Business & IT Solutions
Αριθμός ΓΕΜΗ: 148464501000

Αθήνα: Περικλέους 30-32, Σύνταγμα 105 62

Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 53 & Καρόλου Ντηλ, 54623

211 210 40 50
info@quantum.gr

Δευτέρα - Παρασκεύη: 09:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.