15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO). 

Σύμφωνα με την Ένωση, κάθε χρόνο πάνω από 400.00 παιδιά και νέοι κάτω των 20 ετών διαγιγνώσκονται με καρκίνο. Το ποσοστό θνησιμότητας κυμαίνεται περί το 20% στις ανεπτυγμένες χώρες, ενώ φτάνει το 80% στις αναπτυσσόμενες!
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει θέσει ως στόχο να αυξήσει το ποσοστό επιβίωσης τουλάχιστον στο 60% παγκοσμίως, μέχρι το 2030.
Αντίστοιχα, στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Παιδικού Καρκίνου είναι η αφύπνιση και ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης. 

Τα κύρια ζητούμενα είναι η κατάκτηση των εξής: 

  • Του δικαιώματος όλων των παιδιών σε έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση 
  • Του δικαιώματος της πρόσβασης στα απαραίτητα φάρμακα 
  • Του δικαιώματος της πρόσβασης σε κατάλληλες και αποτελεσματικές θεραπείες 
  • Του δικαιώματος στην μετέπειτα περίθαλψη, σε υπηρεσίες και ευκαιρίες επανένταξης για τους επιζώντες 

Σε περιπτώσεις που η ίαση δεν είναι εφικτή, διεκδικείται το δικαίωμα του παιδιού για έναν όσο το δυνατόν ανώδυνο θάνατο, κάτι που δεν συμβαίνει σε χώρες του τρίτου κόσμου. 

Στην Quantum πιστεύουμε ότι ζητήματα που αφορούν παιδιά οφείλουν να βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων κάθε κοινωνίας. Είναι καθήκον όλων μας να ενημερωνόμαστε και να παραμένουμε ενεργοί, στο βαθμό που μπορούμε, για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των πιο ευάλωτων αλλά και ελπιδοφόρων μελών της κοινωνίας μας. 

 

Χρήσιμα Links

Q

Στοιχεία Επικοινωνίας

Quantum Business & IT Solutions
Αριθμός ΓΕΜΗ: 148464501000

Αθήνα: Περικλέους 30-32, Σύνταγμα 105 62

Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 53 & Καρόλου Ντηλ, 54623

211 210 40 50
info@quantum.gr

Δευτέρα - Παρασκεύη: 09:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.