12 Αυγούστου: Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

Η 12η Αυγούστου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, μία μέρα αφιερωμένη στην ανάδειξη των ζητημάτων που αφορούν, προβληματίζουν και επηρεάζουν τους νέους ανθρώπους. 

Οι δυτικές κοινωνίες είναι δομημένες με τρόπο που η εξουσία, τόσο στην πολιτική, στα ΜΜΕ και στον επιχειρηματικό κόσμο, συγκεντρώνεται στους ηλικιακά πρεσβύτερους. Αποτέλεσμα της υποεκπροσώπησης των νέων είναι η έλλειψη καινοτομίας, η παγιότητα σε κοινωνικά ζητήματα, καθώς και η έξαρση του χάσματος των γενεών σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας. 

Στην Quantum πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να δίνονται ευκαιρίες σε νέα παιδιά και να στηρίζονται οι ιδέες τους. Μία ιδέα που στηρίξαμε από τη «γέννησή» της είναι το Yang.gr. 

Το Yang, μία ιστοσελίδα με περιεχόμενο ενημερωτικό και ψυχαγωγικό, δημιουργήθηκε από νέους για νέους.
Μιλήσαμε με την Αργυρώ Σαμιώτη, μέλος της ιδρυτικής ομάδας. Ας δούμε τι έχει να μας πει. 

Τι είναι το Yang και πώς γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του; 

Το yang.gr γεννήθηκε το 2016 από μια παρέα φίλων από εντελώς διαφορετικούς επαγγελματικούς τομείς. Μια μέρα, ενώ καθόμασταν και συζητούσαμε, συνειδητοποιήσαμε ότι έλειπε από το feed μας ένα site που θα απευθύνεται αποκλειστικά στους νέους, όπως εμείς. Ένα site που θα μιλάει για απλά καθημερινά πράγματα, που θα είναι ευχάριστο και “δροσερό”. Έτσι απλά λοιπόν, ένας μεσημεριανός καφές κατέληξε στη δημιουργία ενός site, του yang μας. 

Αποστολή μας ήταν να προσφέρουμε μια θετική πινελιά, ένα απλό χαμόγελο, μια θερμή συντροφιά και μια πηγή έμπνευσης σε κάθε νέο.  

Δημιουργούμε λοιπόν, μια σειρά από πλούσια θεματολογία και περιεχόμενο για Lifestyle, Σχέσεις, Μόδα, Κινηματογράφο, Έξοδο, Fitness και άλλα πολλά.

Γιατί πιστεύετε ότι είναι σημαντικό να στηρίζονται πρωτοβουλίες όπου το περιεχόμενο που απευθύνεται σε νέους, παράγεται από τους ίδιους τους νέους;

Οι νέοι χρειάζονται να ξέρουν ότι έχουν κάποιον που “μιλάει την ίδια γλώσσα” με εκείνους, κάποιον που ξέρει και καταλαβαίνει τις ανάγκες τους και τις επιθυμίες τους. Χρειάζονται κάποιον που δεν θα τους κουνάει το δάχτυλο. Και αυτός ο κάποιος δεν είναι άλλος από έναν επίσης νέο.

Εμείς με τη σειρά μας -ως ομάδα του yang- έχουμε ανάγκη από ένα μέσο για να εκφράσουμε ό,τι μας απασχολεί & μας ενδιαφέρει, να μοιραστούμε τις απόψεις μας, που είμαστε σίγουροι ότι ταυτίζονται με εκείνες πολλών νέων εκεί έξω.

Φυσικά, όλοι μας χρειαζόμαστε κάποιες φορές καθοδήγηση από κάποιον μεγαλύτερο. Δεν τους απορρίπτουμε και δεν κλείνουμε τα αυτιά σε αυτά που μας λένε.  

Απλώς χρειαζόμαστε να μας δοθεί ο χρόνος και φυσικά ένας φιλόξενος χώρος -τόσο φυσικός, όσο και κοινωνικός- που θα δράσει ενθαρρυντικά για την εξέλιξή μας και θα μας υποστηρίζει με κάθε τρόπο.  

Θεωρείτε ότι υπάρχει επαρκής εκπροσώπηση των ατόμων κάτω των 30 στα ΜΜΕ; 

Πιστεύουμε ότι από το 2011 και μετά έχει γίνει σοβαρή προσπάθεια για τους ανθρώπους κάτω των 30. Πιο πριν θα μας χαρακτηρίζαμε μια κάπως “παραμελημένη” κοινωνική ομάδα όσον αφορά την εκπροσώπησή μας στα ΜΜΕ. Πλέον, υπάρχουν σίγουρα πολλά περισσότερα νεανικά μέσα απ’ ό,τι στο παρελθόν. Και αυτό είναι πολύ θετικό.

Μπορείτε να ακολουθήσετε το yang: 

www.yang.gr
Facebook
Instagram 

Χρήσιμα Links

Q

Στοιχεία Επικοινωνίας

Quantum Business & IT Solutions
Αριθμός ΓΕΜΗ: 148464501000

Αθήνα: Περικλέους 30-32, Σύνταγμα 105 62

Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 53 & Καρόλου Ντηλ, 54623

211 210 40 50
info@quantum.gr

Δευτέρα - Παρασκεύη: 09:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.