9 Μαΐου: Η Γιορτή της Μητέρας

Η παγκόσμια ημέρα της μητέρας είναι μια ημέρα που είναι αφιερωμένη στη μητρότητα. Είναι μια κινητή εορτή, που γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Η ημέρα αυτή εξυμνεί όλες εκείνες τις γυναίκες που όχι μόνο μας έφεραν στη ζωή αλλά αφιέρωσαν και την δική τους για να μας φροντίσουν, να μας μεγαλώσουν, να μας δουν να προοδεύουμε και να γίνουμε ενεργοί πολίτες για την κοινωνία.

Ο ρόλος της μητέρας είναι ένας πολύ δύσκολος και απαιτητικός ρόλος, καθώς οι γυναίκες σήμερα καλούνται να ανταπεξέλθουν ταυτόχρονα σε πολλαπλούς ρόλους πέρα από αυτό της μητέρας όπως αυτόν της εργαζόμενης, αυτόν της συζύγου κτλ. Οι γυναίκες μπορούν εκ φύσεως να εκτελούν ταυτόχρονα πολλές διεργασίες. Επομένως, ο ισχυρισμός ότι οι γυναίκες που γίνονται μητέρες πρέπει να εγκαταλείψουν την καριέρα τους ή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις επαγγελματικές απαιτήσεις είναι αναληθής και δεν αρμόζει σε μία σύγχρονη και προοδευτική κοινωνία.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να στηρίζουν τις εργαζόμενες μητέρες, να στέκονται στο πλευρό τους και να τους δίνουν κίνητρα να προοδεύουν και να εξελίσσονται διαρκώς. Διότι, οι γυναίκες σήμερα διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας αφού οι ιδέες, η συναισθηματική νοημοσύνη, οι αποφάσεις, το όραμα και το έργο μέσα από την οπτική και την προσέγγιση τους μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα και να δημιουργήσουν άλλες προοπτικές και δυναμική.

Παρόλο που ζούμε στον 21ο αιώνα, η ισότητα των φύλων σε αρκετές περιπτώσεις δεν είναι δεδομένη. Οι κοινωνικά υπεύθυνες επιχειρήσεις, θα πρέπει να σέβονται τις εργαζόμενες μητέρες και να μην βάζουν εμπόδια στην επαγγελματική τους ανέλιξη λόγω της μητρότητας. Αντιθέτως θα πρέπει πέρα από όλα τα νόμιμα δικαιώματα τους (πχ: άδεια μητρότητας) να αξιοποιούν όλα εκείνα τα εργαλεία που προσφέρονται από την πολιτεία για την επίτευξη της ισορροπίας ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική ζωή (πχ: τηλεργασία).

Στην Quantum BITS, στηρίζουμε τις εργαζόμενες μητέρες γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζόμενων γυναικών είναι μητέρες και μάλιστα βρίσκονται σε υψηλόβαθμες θέσεις. Πιστεύουμε ότι η μητρότητα είναι κάτι ιερό και όχι μόνο δεν αποτελεί τροχοπέδη για την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης, αλλά αποτελεί βασική αξία και πεποίθηση μας για μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Χρήσιμα Links

Q

Στοιχεία Επικοινωνίας

Quantum Business & IT Solutions
Αριθμός ΓΕΜΗ: 148464501000

Αθήνα: Περικλέους 30-32, Σύνταγμα 105 62

Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 53 & Καρόλου Ντηλ, 54623

211 210 40 50
info@quantum.gr

Δευτέρα - Παρασκεύη: 09:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.