Σίγουρα ο όρος «αισθητική» έχει πάρα πολλές οπτικές και είναι υποκειμενικός σε έναν βαθμό. Όταν πρόκειται για μια ιστοσελίδα καλούμαστε να επιτύχουμε σε δύο παράγοντες ως προς την σωστή εμπειρία του χρήστη. Πρώτος παράγοντας η λειτουργικότητα, όπου παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο στην σωστή και εύκολη χρήση ενός website. Εάν θεωρήσουμε όμως ότι όλα τα site πετυχαίνουν την λειτουργικότητα, ποιος είναι ο καταλυτικός παράγοντας που τα κάνει να ξεχωρίζουν;

 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή..

 

Το 1993 κυκλοφόρησε ο πρώτος ευρέως διαδεδομένος browser στο Internet, ο Mosaic. Ενώ ο Mosaic δεν ήταν ο πρώτος περιηγητής ιστού, θεωρείται ο πρώτος περιηγητής που καθιστά το Διαδίκτυο εύκολα προσβάσιμο σε μη τεχνικούς υπολογιστών.

09-18_mosaic

Όσο περνάνε τα χρόνια έχουμε παρατηρήσει πως οι ιστοσελίδες αναβαθμίζονται στον τομέα του “Design”. Σήμερα βλέπουμε εξαιρετικές ιδέες που συνδυάζουν σωστή δομή και αισθητική. Το θετικό είναι πως δεν χρειάζεται να προσλάβουμε έναν καλλιτέχνη για να σχεδιάσει την ιστοσελίδα μας, αρκεί να προστεθούν κατάλληλες λειτουργείες και φυσικά να είναι όμορφο. Το 48% των χρηστών θεωρούν πως το web-design είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για να πετύχει μια επιχείριση. Παράλληλα, το 94% δεν θεωρεί εμπιστες επιχειρήσεις όσες έχουν άσχημη ιστοσελίδα. 

Στο παρακάτω infographic θα βρείτε 7 tip για να αναβαθμίσετε την ιστοσελίδα σας, με βάση τις σημερινές τάσεις. 

7-Futuristic-Web-Design-Trends-Looming-over-the-Horizon-of-2019

Πηγές: branex.ca